GLIMT FRA UGEN DER GIK #5

6 GODE TING VED MIT ARBEJDE…

Jeg har nu arbejdet i hjemmeplejen i et par måneder og jeg er rigtig glad for mit arbejde. Jeg er ikke på et ældrecenter, men er udekørende og kommer i folks egne hjem. Jeg tror ikke jeg ville kunne fungere på et center, så hjemmeplejen passer mig super godt. Der er flere gode ting ved mit job og dem kan I jo læse nedenunder…

1. Søde borgere.
Jeg kommer ud til de sødeste borgere – har endnu ikke haft en dårlig oplevelse eller lignende med nogen. Alle er simpelthen så søde. Jeg hører, ser og oplever mange finurlige ting hver dag. Får altid masser af røverhistorier, anekdoter fra deres ungdom og en masse hyggesnak – og når der er tid; en god kaffetår. Livsbekræftende i stor stil.

2. Glæden ved at hjælpe andre.
Det er noget jeg sætter stor pris på. Jeg elsker at hjælpe andre – særligt dem der virkelig har brug for min hjælp, og det må man jo sige at borgerne har. Jeg bliver så glad når jeg kan se hvor glade de bliver. At være værdsat på den måde er skønt – og den taknemlighed de udviser er fantastisk.

3. Naturen er vanvittig idyllisk og smuk.
Der er simpelthen så pænt i det område hvor jeg kører – det er helt ude på landet og lige nu er der virkelig mange rapsmarker der blomstrer – det er pænt. Derudover kører jeg også nogle gange hvor der er fjordudsigt og hvis der er noget jeg elsker, så er det altså fjorden. Dyrelivet er også ret vildt på min arbejdsplads. Hver dag møder jeg rådyr, fasaner og harer – det er virkelig hyggeligt.

4. Jeg går rigtig mange skridt hver dag.
Der er forskellige ruter og køreplaner hver dag, men pt. får jeg oftest “gå-ruten”. Det betyder at jeg går fra hjem til hjem – og det bliver altså til ret mange skridt på sådan en dag. Jeg elsker at gå, så gå-ruten passer mig glimrende. Når man har en rute hvor man kører bil, bliver det faktisk også til en del skridt. Der er fart over feltet på sådan en arbejdsdag.

5. Jeg bliver bedre til at køre bil ;–)
Det er ingen hemmelighed at jeg ikke ligefrem elsker at køre bil, faktisk vil jeg helst undgå det. Jeg ved ikke hvorfor jeg har det sådan, sådan har det nemlig ikke altid været. Har nok bare en indre frygt for at køre galt eller ødelægge bilen – men øvelse gør mester som man siger. Jeg er i hvert fald blevet noget bedre til at parkere og bakke – og så er jeg ikke så “bange” for at køre bil længere.

6. Ikke to dage er ens og det er jeg egentligt ret vild med.
Der er vitterlig ikke to dage der er ens i hjemmeplejen og på trods af at jeg elsker kontrol og struktur, så er jeg vild med at arbejdsdagen aldrig er ens. Jeg tror jeg ville komme til at kede mig hvis jeg skulle lave det samme hver dag – her er der (hver dag) nye opgaver, problemstillinger der skal tages stilling til, forskellige borgere med forskellige personligheder osv.

Er der mon nogle af jer der arbejder i hjemmeplejen? 

Læs også: Du ved du er fra westjylland når…

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GLIMT FRA UGEN DER GIK #5