NYTÅR I EN GRAVIDITETSKJOLE

GODE TING DU KAN LAVE I DIN BARSEL

Min barsel slutter meget snart – faktisk her d. 11. februar. Der er kun 3 uger tilbage, og jeg fatter det virkelig ikke. Jeg har haft en mega skøn barsel, og har haft en masse gode oplevelser sammen med Karla. Karla er et meget udadvendt, glad og smilende barn. Vi hører ofte fra andre, at Karla er den mest glade baby de har mødt – og det er jo kun dejligt at få at vide! Hun er en charmetrold uden lige, især når hun smiler over hele femøren og rynker på næsen. Hendes sind og personlighed har gjort det “nemt”, at have hende med til forskellige arrangementer, og det er jeg virkelig taknemmelig for. Desuden tror jeg også, at det har styrket hende yderligere, at hun har været med til mange ting og har mødt mange forskellige mennesker.

Jeg tror at jeg ville føle mig enormt ensom, hvis jeg havde gået alene hjemme med hende hele tiden, og ikke havde haft nogle aktiviteter på programmet. Både Karla og jeg har haft stor glæde af at gå til forskellige aktiviteter i løbet af barslen, og jeg har derfor lavet en lille liste med ting, som jeg kan anbefale dig (og din baby), hvis du skal, eller er på barsel.

1. Babysvømning
Karla og jeg gik til babysvømning hver mandag i en periode. Det var et kombineret hold, hvor der først var babysvømning, og derefter efterfødselstræning for mødrene, mens ungerne sov lur. Karla var vild med vandet og jeg synes simpelthen det var så hyggeligt, at bade med hende. Hun fik også lært at dykke, hvilket hun tog i stiv arm. Vi var en tur i svømmehallen med hende igår, efter en lang pause på et par måneder – og det gik heldigvis så godt. Hun var stadig helt vild med det. Vi har snakket om, at vi skal til at tage i svømmehallen med hende et par gange i måneden. Det er nemlig både sjovt, og sundt for hende. Hun bliver træt på en rigtig god måde – og hun skal gerne fortsætte med at være en vandhund, så hun ikke bliver bange for det senere hen.

2. Salmesang
Karla og jeg gik til salmesang hver onsdag og det var bare et kæmpe hit. Salmesang er gratis og i min by var det 10 gange. Jeg mener at selve “salmesangen” varede i omkring 40 minutter og bagefter var der fælles morgenmad. Det var ugens højdepunkt, når vi var afsted og vi sang en masse gode sange og der var små “lege” og fagter til hver sang. Karla synes det var det sjoveste og så var det super hyggeligt, at slutte af med morgenmad sammen med de andre hver gang. Salmesang kan i den grad anbefales (også selvom man ikke er troende). Vi bruger stadig sangene herhjemme. “Nu titte til hinanden” og “Sov sødt barnlille” er nogle af de sange vi synger mest, når Karla skal puttes.

3. Mødregruppe
Karla var faktisk “ret gammel” før vi endelig fik tildelt en mødregruppe, jeg mener hun var omkring 3 måneder. Vi startede ud med at være 7 mødre og 7 babyer (alt for mange, hvis du spørger mig), men så småt faldt flere fra og vi er nu kun 3 der forsat ses – ca. en gang om ugen. Jeg har fået virkelig meget ud af at være i mødregruppe. Det har været så rart, at have nogle at sparre med, når man har haft spørgsmål og tvivl. Og så har det også bare været virkelig hyggeligt at ses til morgenmad, hygge med ungerne, fælles gåture, træning osv.

4. Din egen barnets første bog
Jeg har lavet min egen udgave af “barnets første bog” til Karla. Jeg har brugt meget tid på at lave den – både mens jeg var gravid og selvfølgelig også efter Karla kom til verden. Jeg elsker at sidde og bruge tid på den og jeg laver forsat flere sider til bogen. Lige nu er jeg ved at skrive om hendes første jul og lave et lille “album” i bogen, med billeder af alle Karlas bedsteforældre, oldeforældre, moster, onkler, tanter, fætre og kusiner. I kan se noget af bogen HER.

5. Gåture med barnevognen
Jeg har gået vanvittig mange km med barnevognen i løbet af min barsel. Karla sover bedst lur i sin barnevogn og så er jeg også stor tilhænger af, at lurene soves udenfor i den friske luft. Karla sover aldrig lur indenfor, og bruger kun hendes seng om natten, ellers foregår alt sovning (det er vidst ikke et rigtigt ord?!) i barnevognen udenfor. Jeg synes det er skønt, at gå tur med barnevognen og så med en god podcast i ørerne. Det er et godt afbræk i barselsdagen.

Læs også: 6 måneder med verdens bedste Super Karla

Det var mine bud på gode ting man kan lave i sin barsel – alt sammen ting, som jeg har været rigtig glad for. Det er ret vemodigt, at det allerede er ved at nå til vejs ende med barslen, men det bliver helt sikkert også godt at få en “normal” hverdag igen.

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NYTÅR I EN GRAVIDITETSKJOLE