ALLE MINE OUTFITS FRA 2018

EN STATUS PÅ DET DER MED AT AMME (OG SPISE)

Måske nogen af jer husker det her indlæg, hvor jeg skrev noget om at få nok af amning? Det er faktisk ved at være 3 måneder siden jeg ytrede mig om emnet, og jeg havde ikke regnet med, at stadig ville amme nu. Status er dog en helt anden. Jeg ammer nemlig stadig – og jeg ammer stadig meget.

Jeg havde en eller anden forestilling om, at det ville være noget af det nemmeste, at lære ungen at drikke modermælkserstatning på sutteflaske, så jeg lige så stille og rolig kunne nedtrappe amningen. Men, så let skulle det dælme ikke gå. Er bange for at Karla har arvet både min, og Birks stædighed – altså nu dobbelt op på stædighed…. Hun er simpelthen en stædig lille rad, men heldigvis verdens sødeste, stædige, lille væsen <3
Hun nægter sutteflasken fuldstændig, spytter ud og skaber sig fuldstændig – og ja, vi har prøvet og prøvet – MANGE GANGE, og med alle mulige gode råd vi har fået. Intet hjælper. Så den kamp har vi simpelthen opgivet. Jeg må overgive mig – og gøre hvad Karla bedst kan lide – og det er nu engang amning. Så ja, jeg ammer stadig.

Udover at være en stædig lille rad, hvad angår flasken, erstatning OG sut (gode råd til at bruge sut modtages med KYSHÅND. Vi har prøvet alle mulige forskellige sutter, men hun tror det er legetøj…. Hun brugte ellers fint sut, da hun var 3 uger gammel), så er hun også stædig hvad angår mad.
Vi begyndte at starte ud med mos og grød (eller vi forsøgte), da hun var 5 måneder. Hun nægtede. Som i fuldstændig. Også her har vi prøvet en milliard ting lige siden, for hun skal jo altså lære at spise andet end mælk. Vi har været heldige, at lokke lidt mad i hende nogle få gange, men ellers har der været lukket og der er blevet lavet en del grimme grimasser og bræklyde…. SUK!
I sidste måned havde vi så det sidste besøg af sundhedsplejersken og vi talte selvfølgelig om mad til den lille dame. Alt mos, grød og andet “babymad” skulle vi kyle af H til og så begynde med rigtig mad. Altså det mad vi spiser. Hun skal spise alt det vi spiser og selv have lov til at sidde og gratte i det (ikke noget jeg er særlig begejstret for, men altså, whatever works, som man siger). Det er så småt begyndt at gå den rigtig vej. Der ryger mad ned og hun elsker selv at sidde og spise og have maden i hænderne. Heldigvis, for hun bliver altså 9 måneder om få dage – og skal have kød hver dag.

Sundhedsplejersken sagde i øvrigt også, at jeg skulle skære amning ned til 2 gange om dagen og INGEN amning og natten. Jeps, meget lettere sagt end gjort. Jeg vil meget gerne ned på 2 amninger om dagen, og det bliver heller ikke et problem, jo mere rigtig mad hun får. Jeg vil også meget gerne, at der ikke ammes om natten, men kampen det bliver, orker jeg ærlig talt ikke. Der er jo desværre nok bare ingen vej udenom og i sidste ende skal det forhåbentlig nok lykkes.

4 kommentarer

 • Cecilie

  Altså, du har måske så småt fornemmet min indstilling til alt det her gennem nogle af mine kommentarer. Og du ved det sikkert godt, men nu siger jeg det bare lige, fordi jeg selv var MEGET autoritetstro med Theodor – sp bestemmer ikke om Karla skal/må ammes om natten, eller hvor meget hun ammes om dagen. Hvis det er det, der fungerer bedst for jer, så am løs. Hun skal nok begynde på maden, trust me. Her har B også været en meeeeget langsom starter, og er egentlig først begyndt at spise rigtige måltider efter han er fyldt et år. Nu tager han så til gengæld også revanche så det batter – kæmpe madøre er han blevet. Men det har været i hans tempo og tid, og så har jeg ellers “bare” lagt bryster til i mellemtiden.
  Jeg har desværre ikke nogle guldråd, men nogle gange er det bedste råd måske at acceptere frem for at kæmpe imod? Det har ihvertfald skabt laaaaangt færre frustrationer herhjemme med Bastian ift. Theodor. Ihvertfald så længe det er det der fungerer bedst for jer begge <3
  Nu har jeg personligt heller ikke de bedste erfaringer med sp'er (har haft seks styk), så det stritter i mig, lige så snart jeg læser eller hører at sp'er "vil bestemme". Det er dit barn, og du kender hende bedst! Nå, lidt et sidespor (jeg har muligvis nogle indebrændte frustrationer gemt der :'D)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lille My

   Årh det er lige sådan en besked jeg har brug for at læse! Der er håb forude 😅😄 Jeg har også bare lært at acceptere hendes stædige og langsomme måde, at lære det med mad på, der sker fremskridt, men langsomt.. Og har også accepteret det med at amme forsat. Hun elsker det, og så må det være sådan, selvom jeg bander det langt væk om natten. Håber dog vi kan skrue ned for nattespiseriet, når hun igen kommer i hendes egen seng om natten.
   Tak for din besked ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Leah Rundblad

  Øv, at det skal være en kamp med det mad der. Det er frustrerende! Særligt når man synes, at man har forsøgt alt.

  Karla ser heldigvis ikke ud til at mangle noget. Det må være en god (fløde)mælk du har i patværket 😉

  P.s. Man vænner sig til “svineriet” når de sidder med det selv. Jeg gør højstol, spisebord og gulvet omkring Annas stol grundigt rent 4 gange om dagen – Og jeg hader det en lille smule hver dag 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lille My

   Ja, men har lært at acceptere hendes stædige sind hvad det angår 😅😄

   Haha nej, tror også det har en god fedtprocent 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ALLE MINE OUTFITS FRA 2018