STRIBER OG PRIKKER

5 TING DU IKKE GIDER HØRE SOM NYBAGT MOR

kMan hører mange ting som nybagt forælder og folk er rigtig gode til at komme med deres “gode” råd og kommentarer, alt sammen sikkert sagt i bedste mening, men nogle gange bliver man sgu bare liiiidt træt. Jeg har lavet en lille liste med ting man bare ikk’ gider høre når man lige har fået sig en baby. Alt sammen noget jeg selv har lagt øre til mange gange. Byd endelig ind hvis du har noget at tilføje til listen – er sikker på der findes mange flere end de 5 jeg har fundet frem. Læs dem her:

1. “Jeg tror hun er sulten” Det er nok den mest irriterende melding man kan få fra folk hvis ens baby græder. Jeg bliver så træt af at høre på det – særligt når jeg lige har givet min baby mad og jeg ved hun ikke er sulten. Jeg kan for pokker ikke have en baby hængende i patten hele tiden vel? Der findes faktisk andre grunde til at baby kan være utilfreds, hun er IKK’ sulten nej. 

2. “Pas på at det ikke bliver en dårlig vane” Fx hvis baby ikke vil sove andre steder end på din arm og begynder at skabe sig og græde lige så snart hun rammer liften. Jeg vil langt hellere ha’ en tilfreds og sovende baby på armen end en hysterisk, grædende og træt baby i liften – dårlig vane eller ej. 

3. “Hvornår skal I have den næste?” Øhm, tror du lige jeg kunne få lov til at nyde hende jeg lige har fået først?! Jeg skal ikke have en baby mere lige nu. Jeg har bestemt ikke lyst til at føde igen indenfor nærmeste fremtid (av, av, av) og nu var det jo heller ikke ligefrem sådan at det bare var to ryk og en aflevering der skulle til for at blive gravid. Den opslidende kamp det var at blive gravid har jeg bestemt slet ikke lyst til at tage én gang til før om laaaaang tid.  

4. “Bare vent!” Amen, hold nu mund altså. Jeg er så træt af at høre den sætning. Hvad er det folk får ud af at smide den i hovedet på en? Jeg ved da udemærket godt at der kommer til at være mega hårde perioder osv. når man har børn, men altså må jeg ikke bare lige nyde at mit barn er nemt indtil videre? 

5. “Det kan jo laves…” Sagt af en jordemoder på patienthotellet om Karlas dejlige små stritører. Hvad fanden er det for noget at sige?! Min piges smukke ører skal der sgu ikke laves om på! Det er i hvert fald ikke noget jeg skal tage stilling til for hende, det må hun selv vurdere når hun bliver voksen. 

Læs også: Du ved du er blevet mor når…
Læs også:
Min fødselsberetning

16 kommentarer

 • Ej er ret chokeret over den sidste – er der seriøst en jordmoder der har sagt det? Hun burde virkelig skamme sig!!!! Og ellers kan jeg virkelig kun være enig selv haha. Folk kommer med så mange “råd”, og det er selvfølgelig velment, som du skriver, men også pisse irriterende 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lille My

   Ja, ikke ligefrem den fedeste kommentar at få, slet ikke når man på tidspunktet var lidt ekstra følsom og hormonel.

   Haha jeps, pisse irriterende 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, jeg er helt målløs over nr. 5! :O Tænk at en jordemoder kan finde på at sige den slags…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lille My

   Vidste heller ikke hvad jeg skulle sige da hun fyrede den replik af 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • kathrine johansen

  Jeg er vild med billederne og lille Karla er så sød! <3

  http://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej sikke en upassende jordmoder! Hun er da for nuttet!!!
  Mht at have sine bryster i fred, så er det bare et no-Go nogle dage. De der babyer er jo for seje, de spiser hyppigere når de vil have produktionen op – det er så smart 🙂
  Nr. 2 kommer når den kommer – hvis den kommer! Og undskyld mig lige den skal jo lige laves først, og babymaking er ikke på to-do listen de første uger! Men nr. 2 Kommer lidt nemmere og hurtigere ud 😉
  Kram til jer herfra <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lille My

   Ja det var ikke særlig sødt sagt af hende 😟
   Det er mega smart at de selv kan “regulere” mælken, ja.

   Haha håber jeg sgu du har ret i 😅😂

   <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hihi vil gerne tro, at andres gode råd og spørgsmål kun er lettere irriterende 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Leah Rundblad

  Åh, så genkendeligt desværre.. “Bare vent” sætningen dør bare aldrig! .. Hvad sker der lige for en røvet jordemoder?! Det kan da være, at hun har en ting eller to der burde laves 😕

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lille My

   Det er en lorte sætning 😬😅

   Ja, det var en underlig bemærkning at komme med 😟

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Åh ja der kan være mange meninger og når man lige er blevet mor og bare vil hvile i det, så er man ikke til alle de “gode råd”.
  Nyd hinanden på jeres måde, det er jo den der tæller:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu kan jeg jo ikke lige sætte mig ind i hvordan det er at være mor 😀 Men udover det så er jeg vild med billederne af dig og Karla. Hun er da noget af det sødeste <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

STRIBER OG PRIKKER