EN GRØN KJOLE OG GULD ØRERINGE

GRAVID – A TIL Z

gravidJeg er nu i uge 28 (27+1) hvilket betyder at der altså ikke er lang tid tilbage af graviditeten! Jeg har trofast læst med hos Frederikke når hun har lavet disse graviditetsindlæg med alfabetet, og nu har jeg så selv forsøgt at lave et. Jeg har nedenunder skrevet lidt tanker og ord omkring min graviditet indtil nu – set ud fra alfabetets bogstaver fra a-z.  

A – ANGST: Angsten for at miste eller for at noget skal gå galt. Jeg tror man er lidt ekstra bange når man har været igennem et fertilitetshelvede for at blive gravid. Efter vi fik svar på at jeg var gravid gik tiden virkelig langsom og jeg gik rundt med en konstant angst. Total angst inden første scanning i uge 6, angst inden scanning i uge 9, mega angst inden nakkefoldsscanning i uge 12, angst inden kønsscanning, mere angst inden misdannelsesscanning i uge 20 osv. Heldigvis er alle scanninger gået godt og efter den sidste scanning i uge 20 er jeg begyndt at kunne nyde graviditeten.

B – BLÆRE: Min blære er virkelig på overarbejde. Inden jeg blev gravid tissede jeg ofte, men her under graviditeten er det løbet helt løbsk. Jeg skal tisse konstant – især når jeg går ture. Jeg skal også op og tisse 3-4 gange om natten – ret belastende for ens nattesøvn, men kan vel ligeså godt vænne mig til søvnmangel ;–)

C – CALCIUM: Jeg er simpelthen alt for dårlig til at få drukket nok mælk (eller bare spise/drikke mælkeprodukter generelt). Det er ikke fordi jeg ikke kan lide mælk, det er bare som om jeg bare glemmer at drikke det, hvilket jeg burde, da jeg for længst er stoppet med at tage mine calcium vitaminer. De giver mig nemlig den mest væmmelige kvalme og der er 100% chance for at jeg kaster op 5 minutter efter jeg har spist dem – og så virker de jo alligevel ikke. 

D – DAGBOG: Jeg har igennem hele fertilitetsforløbet – og også gennem graviditeten skrevet “dagbog”. Jeg synes det er hyggeligt at få nedskrevet alle detaljer og tanker eksempelvis efter hver scanning. Jeg er ved at lave min egen “barnets første bog” og alle dagbogs skriblerier er i bogen. Jeg tænker det bliver sjovt for vores baby at læse når hun bliver stor. 

E – ELENDIGE SLIMHINDER: Mine slimhinder fucker helt op. Særligt her de sidste 4 uger er de begyndt at være sarte. Jeg vågner op med næseblod stort set hver morgen og det er det rene blodbad hver gang jeg børster mine tænder. Det er ikke så rart, men heldigvis gør det ikke ondt eller er farligt. 

F – FORÅRSBABY: Vi får en lille forårsbaby med termin sat til d. 11. marts 2018. Der er lige pludselig ikke så længe til at hun melder sin ankomst, faktisk kun 90 dage – men hvem tæller? Lige nøjagtig 3 måneder til termin idag og vi er så spændte!

G – GRAVIDITETSTØJ: Jeg nægter at bruge penge på graviditetstøj som kun kan bruges få måneder, det eneste gravidtøj jeg har købt er faktisk en kjole til nytårsaften. Jeg er så heldig at have lånt en masse graviditesjeans af min søster og papsøster – de bukser er virkelig guld værd. Ellers bruger jeg stadig mine egne bluser og kjoler – jeg har heldigvis en del med stræk i. Jeg er dog begyndt at få et problem med min vinterjakke, tror ikke der går længe før jeg ikke kan lyne den mere, haha. 

H – HORMONER: Åh ja, de kære hormoner – de er altså ikke til at spøge med. Stakkels Birk lider lidt engang imellem når jeg får flip over det mindste ;–) og så er der heller ikke langt til tårer. Kan begynde og tude over de mindste ting. 

I – IT’S A GIRL: D. 13. september var vi til kønsscanning og fandt ud af at det er en lille pige der gemmer sig i min mave. Hvis ikke I har læst om oplevelsen kan I læse om det HER

J – JORDEMODER: Jeg er med i “kendt jordmoderordning” hvilket vil sige at jeg (og Birk) er tilknyttet et team på 3 jordemødre som følger os gennem graviditeten og fødslen. Det er rart og giver tryghed at det er nogle man “kender” der skal være med til fødslen. Vi har været afsted én gang og skal afsted igen her om et par uger. 

K – KVALME: Føj, kvalme. Den har jeg lidt meget af, særligt i starten. Den der morgenkvalme som varer hele dagen og aftenen med er altså ikke til at spøge med. 

L – LIGAMENTSMERTER: Av! Når baby vokser, vokser livmoderen også – sjovt nok… og det kan altså gøre hamrende ondt. Jeg har heldigvis ikke haft mange af disse smerter, men har haft et par perioder hvor de har været ret slemme. Føles som knive der stikker ind i lysken. Det gør så ondt, at hvert skridt man tager er ved at tage livet af en. 

M – MAD: I de første tre/fire måneder hvor kvalme og opkast stod på sit højeste var min appetit minimal. Jeg havde ikke rigtig lyst til mad og Birk stod faktisk og lavede aftensmad til sig selv hver dag, fordi jeg ikke havde lyst til varm mad. Kød var det allerværste, så det spiste jeg stort set ikke. Bare tanken om en kyllingfilet eller hakket fars satte gang i brækfornemmelserne, haha. 

N – NAVNE: Vi har flere navne oppe og vende, men intet bliver fast besluttet før vi ser hende. Vi er heldigvis nogenlunde enige om navne, så nu må vi se om vi også er enige om hvad hun ligner når hun kommer til verden. Til de nysgerrige, så er de navne vi snakker meget om: Rosa, Rose, Thea, Karla, Viola, Elida …& så for sjov joker vi og kalder hende for Anne Dorte – og ja, det er kun sjovt hvis man har set KLOVN. 

O – OPKAST: Puha, jeg har hilst på Ulrik mange gange. Der findes simpelthen ikke noget værre end at kaste op. Særligt ikke når man vågner op og skal kaste op, men intet har i maven så det bare er klam galde der ryger op – føj! Kiks og chips er i øvrigt heller ikke særlig rare at få op igen. Det værste jeg har kastet op er dog sushi. Birk og jeg synes vi skulle hygge med sushi en aften hvor jeg ikke havde kvalme – det gik også fint med at spise det, men 5 minutter efter vi havde spist kom kvalmen og det hele røg op igen – FØJ – det kan ikke anbefales. 

P – PLUKVEER: Den sidste uges tid har jeg døjet rigtig meget med plukveer, faktisk så meget at jeg var ved at blive nervøs i fredags. Jeg kontaktede min jordemoder og blev sendt til lægen for at tjekke om det kunne skyldes blærebetændelse. Det var det ikke, så videre til fødeafsnittet i Viborg, hvor vi tilbragte 3,5 time. Jeg fik målt sammentrækninger og fik målt min livmoderhals af to omgange. Heldigvis var alt normalt og plukveerne skyldes en meget aktiv lillefis i maven. 

Q – QUIZ: Egentlig mest fordi jeg ikke kan komme i tanke om andre ord der starter med Q. 

R – REAGENSGLASBABY: Vores lille baby er en reagensglasbaby – og er blevet lavet med det der hedder ICSI. Mine æg er blevet parret med Birks sædceller og derefter dyrket og så sat op igen. Udover det æg som er blevet til vores babypige i maven, har vi to befrugtede æg på frys. Det er ret underligt at tænke på at hendes kommende søskende ligger i en fryser og venter – men hvor er det bare fantastisk at det kan lade sig gøre. Tænk engang hvis vi havde levet for 100 år siden, så havde vi levet et liv uden børn #avmithjerte.

S – SPORTCOLA: Jeg har virkelig fået en stor kærlighed til sportcola – ikke den sundeste craving, I know – men jeg begrænser mit indtag til weekendbasis ;–) Hancocks sportcola er verdens bedste sodavand. Man er vel blevet ægte skibonit – hvis du ikke vidste det, så ligger Hancock bryggerierne i Skive. 

T – TØJ: Vi har arvet tonsvis af baby – og børnetøj fra min søster og svoger. De har tre piger, så der er masser af pigetøj derfra – det er så skønt! Vi har faktisk slet ikke købt noget tøj selv fordi de har givet os så meget – TAK! <3

U – UBETINGET KÆRLIGHED: Jeg elsker allerede vores lille pige helt ubetinget højt og det gør hendes far også. Utroligt at man kan have det sådan med et menneske man aldrig har mødt endnu – mon ikke hun bliver overdynget med endnu mere kærlighed når hun kommer ud. 

V – VIBORG REGIONSHOSPITAL: Jeg skal føde i Viborg da der desværre ikke er fødeafdeling i Skive – lidt en skam eftersom vi bor lige bag ved hospitalet ;–) Heldigvis er der ikke vildt langt til Viborg, det tager ca. en halv time i bil at komme dertil og der er helt præcis 31,8 km fra vores bopæl til Viborg hospital. 

X – XTRA KILO: Der kommer selvfølgelig ekstra kilo på kropen når man er gravid. Jeg har indtil nu taget 5,5 kilo og er lidt spændt på hvor meget jeg ender med at tage på. Jeg ville gerne holde mig til max +10 kilo, men det er egentlig ikke så vigtigt – så længe baby har det godt og er sund og rask, så betyder de ekstra kilo ingenting. 

Y – YNDLINGSMENNESKE: Vores baby er allerede mit yndlingsmenneske nr. 1 <3

Z – ZZzZzzzZZzzzZ: Det er fandeme hårdt at gro et lille menneske. Jeg har sovet så mange middagslure og eftermiddagslure gennem graviditeten og jeg går altid tidligt i seng. Man bliver bare SÅ træt, SÅ nemt. 

12 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN GRØN KJOLE OG GULD ØRERINGE