OUTFIT #183

NOGET OM AT BLIVE KOPIERET

dsc_0145

Jeg er så småt begyndt at tegne lidt plakater med henblik på at sælge og i fremtiden som et sortiment i min og B’s virksomhed, som vi ønsker at starte op snart. Jeg nyder at sidde og tegne i Photoshop og kan bruge virkelig mange timer på det. Jeg lavede nogle plakater for et stykke tid siden og lagde dem ud på sociale medier. Nogle personlige plakater, som jeg havde brugt meget tid på at designe og udarbejde.

Så sker der det, at jeg en dag falder over et billede på instagram med et billede af mit, MIT, design hvor der er en tilhørende tekst med noget ala “leger med nye designs til mine plakater” – are you kidding me?! Jeg blev så rasende, det var nemlig en tro kopi af mit design og ikke noget personen selv “legede med”. Jeg forstår slet ikke hvordan man kan samvittighed til at kopiere så åbenlyst og så selv tage æren for det, det er bare ikke i orden. Jeg skrev en mail til personen som efterfølgende fjernede billedet med en lille undskyldning – jeg er ret sikker på at personen fik sig en lærestreg og ikke laver samme nummer en anden gang.

Jeg synes at det er helt okay at blive inspireret, det bliver vi alle og jeg bliver det selv, men jeg synes der er langt fra inspiration til direkte at kopiere. Jeg ved at det helt sikkert ikke bliver sidste jeg oplever at blive kopieret. Det er ærgerligt, men sådan er det i “design verdenen” – folk kopiere hinanden helt ekstremt. Øv for en skefuld.

Har I selv oplevet at blive kopieret, og i så fald – hvad gjorde I ved det??

16 kommentarer

 • Ida

  Hvor er det stridt og hvor håber jeg at vedkommende sidder med dårlig smag i munden.
  Jeg har aldrig slet oplevet det, men nu er jeg heller ikke så kreativ, at folk gider at kopirer fra mig 😉
  Hvor er du sej at du kontaktede vedkommende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Øv øv, det var ligesom det problem, der var i Godmorgen Danmark den anden dag med Anne Black og Netto. Desværre et temmelig udbredt problem! :-/
  Hav en dejlig aften!
  Kram,

  http://nikkilund.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan godt forstå, at du blev rasende, det er simpelthen ikke i orden! Hvis man skal udlede noget positivt, så må det være, at dit design er virkelig godt, men det er langt fra i orden!
  God weekend til dig. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan godt forstå at du bliver irriteret og skuffet 😉 Jeg har kun oplevet at der var nogen som brugte mine billeder på fx Trendsales. Det synes jeg også er rimelig træls ;(

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Øv, det er slet ikke i orden. Jeg har egentlig kun prøvet det i det omfang, at nogle har taget mine billeder som jeg selv har taget og brugt dem på deres blogs, webshop eller hvis de har sat nogle ting til salg. Især tøj der er blevet sat til salg, har jeg set mig selv nogle gange. Det er faktisk lidt ubehageligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, hvor er det forfærdeligt!! Hvorfor er nogen så mega egoistiske – så tro på dig selv i stedet for at kopiere jo!
  Godt du skrev til vedkommende – det er bare IKKE i orden!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ej det er da heller ikke iorden.
  Godt nok lavt!

  Håber du finder en løsning.

  http://www.bysterup.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uha Stine…. Jeg har det på samme måde, det er så irriterende når man bruger tid og energi på noget man er stol af og så ser det blive kopieret.

  Jeg lavede selv plakater som jeg solgte på et tidspunkt og de blev også kopieret. Derfor endte jeg desværre med at stoppe til sidst fordi jeg blev så gal og rasende!!! Tror desværre ikke der er så meget du kan gøre 🙁

  Rigtig god weekend <3

  / Liselotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej er det rigtigt? Det er simpelthen utroligt at folk kan få sig selv til det!!
   Nej, har du desværre ret i. Denne gang var jeg heldig at vedkommende fjernede billedet med det samme.

   God weekend <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OUTFIT #183