UGENS MADPLAN #1

Som et nyt tiltag her på bloggen vil jeg til at dele lidt ud af vores madplaner – nu må vi se hvor god jeg er til at huske det, hæhæ. Jeg elsker at følge med i andres madplaner – jeg synes nemlig nemt man kan ende med at spise de samme retter hele tiden, så det er skønt med lidt inspiration. Vores madplan for sidste uge så således ud;

MANDAG: Tacos med oksekød og grønsager. Det var så længe siden at vi sidst havde fået tacos, så det var et glædeligt gensyn med den ret. Vores tilbehør til skallerne bestod af hakket oksekød med taco spice mix, salsa, hjemmelavet guaccamole, agurk, iceberg salat, tomat, gulerod og rødløg.

TIRSDAG: Pitabrød med skinke og blandet salat. Jeg synes det er nemmest at blande alt salaten sammen inden det skal i pitabrødene. Vores salat bestod af icebergsalat, agurk, tomat, rødløg og edamamebønner. En nem ret som smager godt.

ONSDAG: Hakkebøf af kylling, blandet salat og feta. Vi laver ofte kyllingfrikadeller, men sjældent kyllingbøf, så det var på tide at få det igen. Salaten var rester fra dagen før, så en meget nem aftensmad.

TORSDAG: Vietnameisske forårsruller med kæmperejer. Vi får ofte de her rispapirruller herhjemme – det er en favorit hos os begge og vi plejer at lave dem med enten rejer, kylling eller steak – og så grønsager. Det er simpelhen så nemt, lækkert og sundt. Denne dag fik vi rullerne med kæmperejer marineret i soya og sesamfrø og grønsagerne bestod denne gang af agurk, rød peber, gulerødder, forårsløg og mango. Vi dypper i soya + wasabi og chilimayo.

FREDAG: Endelig fik jeg trumfet et vegetardag igennem – ikke bare aftensmaden, men en hel dag uden kød til os begge. Jeg synes det er nemt – kunne sagtens have flere kødfrie dage, men nu starter vi med 1 dag om ugen. Jeg bor nemlig sammen med en kødelsker. Men, aftensmaden i fredags bestod af smørstegt spidskål, majskolber, kartofler og stegte løg + spinat.

LØRDAG: Housewarming hos min søster og svoger. De havde lavet amerikansk tema, så maden lød på burgers, hotdogs mm. Det var så lækkert – og jeg fik cola for første gang i 14 dage, så det smagte bare endnu bedre end det plejer, hæhæ.

SØNDAG: Meningen var at vi skulle hjem til Birks lillebror og hans kæreste og spise, men vi blev nedlagt af sygdom. Mit begyndte allerede fredag, lørdag blev det værre, igår var det helt slemt og kun med lidt bedring idag. Birk vågnede op igår og var også blevet smittet og Karla var også ramt af snot. Øv. Vi orkede ingenting og bestilte derfor pizza. Jeg fik en vegatarpizza – med ananas og dressing. Min favorit – desværre havde de bare været lidt for gavmilde med dressingen, så den var lidt for snasket.

   
   

24 TIMER I MIT BARSELSLIV

Efter at have læst Louises indlæg “et døgn i mit liv” fik jeg lyst til at lave et lignende indlæg – så kan I få en fornemmelse af hvordan en helt almindelig hverdag ser ud hjemme hos os. Lige som Louise, har jeg også ofte hørt den der med “kan du godt få tiden til at gå?” eller “keder du dig ikke?” Jeg indrømmer at jeg i de første par uger af min barsel (efter Birk startede på job igen), kunne jeg faktisk godt kede mig lidt. Karla lavede nærmest ikke andet end at sove i starten – sådan er det ikke heeeelt længere. Hun er stadig (7-9-13) en nem, glad og mild pige (det meste af tiden). Hun har også dage hvor hun bare er hel umulig, ikke vil sove osv.
Men, nu til de 24 timer i en helt almindelig barselsdag hos os. Jeg har taget udgangspunkt i dagen igår, altså onsdag fra kl. 00.00 til i dag, torsdag kl. 00.00. Timerne forløb sig således;

Kl. 00.00: Vi sover alle tre. Karla var pylret og ked af det da hun skulle puttes og vi sov først kl. 23.00.
Kl. 02.19: Karla vågner… (Hun har sovet igennem stort set siden hun var 3 uger, men de sidste par dage er hun vågnet op hver nat. Vi mistænker lidt at der er tænder på vej – og så skal der nok også lidt tilvænning til at være kommet i tremmeseng). Jeg ammer hende liggende i sengen, tjekker Instagram på telefonen for at holde mig vågen. Birk sover.
Kl. 02.35: Karla er faldet i søvn ved brystet og jeg ligger hende over i hendes egen seng igen og jeg falder i søvn med det samme jeg ligger mig i sengen.
Kl. 05.10: Karla vågner igen. Birk er stået op og er i bad. Jeg skifter hende og Birk kommer ud og siger godmorgen til hende, i mens jeg tisser. Jeg ligger mig tilbage i sengen og ammer igen Karla.
Kl. 05.32: Karla er faldet i søvn og hun får lov til at sove videre i sengen ved siden af mig på Birks plads, da han smutter på arbejde.
Kl. 07.45: Mit vækkeur ringer og jeg står og tager tøj på, børster hår og putter kontaktlinser i. Karla sover fortsat.
Kl. 07.58: Jeg sætter kaffe over og laver morgenmad.
Kl. 08.10: Jeg sætter mig ved computeren og går i gang med at skrive dette indlæg, i mens jeg spiser min morgenmad som ligesom de fleste andre morgener består af en skål neutral yoghurt med müsli, en kop kaffe og en halv liter vand.
Kl. 08.25: Karla vågner og jeg går ind og siger godmorgen til hende. Mens hun ligger og strækker sig og får øjne børster jeg tænder.
Kl. 08.31: Jeg skifter Karla og hun får tøj på. Bagefter ammer jeg hende.
Kl. 08.50: Karla er færdig med at spise.
Kl. 08.55: Karla ligger på legetæppet med alle sine legesager og hygger lidt med sig selv, i mens jeg tømmer opvasker og rydder op.
Kl. 09.25: Karla og jeg bliver hentet af en fra mødregruppen. Vi skal til babysvømning og efterfødselstræning. På vej ud af døren kommer der en sms fra træneren der er blevet syg. Vi tager afsted alligevel for at bade med de små.
Kl. 09.45: Vi lander i omklædningsrummet, ammer, bader og gør klar til at svømme. 
Kl. 10.00:
Vi bader med de små i 20 minutters tid. Karla er helt vild med det. Bagefter går vi bad, får ren ble på og tøj på. Jeg ammer og så spiser vi frokost sammen med tre andre mødre derude inden vi tager hjem igen. 
Kl. 13.05:
Vi er hjemme igen og Karla er faldet i søvn på vejen hjem i bilen. Derfor skynder jeg mig at gøre barnevognen klar og får puttet hende i den, så vi kan gå en tur og hun kan fortsætte sin lur. Vi går 12,5 km. 
Kl. 15.40:
Vi er hjemme fra gåturen og Karla vågner. Karla bliver skiftet – hun har skidt igennem, så en ren body kommer på. Bagefter slapper vi af og jeg får drukket en masse vand. 
Kl. 15.52:
Jeg ammer Karla. 
Kl. 16.20:
Vi går i køkkenet. Karla sidder i sin stol og holder øje med mig der forbereder aftensmaden. Vi skal have salat rester fra igår og kylling bøf. Jeg rører farsen og laver den til bøffer og krydrer dem. Bagefter dækker jeg bord. 
Kl. 16.35:
Jeg sorterer vasketøjet og får sat en kogevask over med håndklæder fra dagens svømmetur og alle ugens stofbleer. 
Kl. 16.40:
Birk kommer hjem fra arbejde og han hygger lidt med Karla inden jeg tager hende med i stuen og ammer hende. I mens steger Birk bøf.
Kl. 17.05: Vi spiser aftensmad.
Kl. 17.30: Birk leger med Karla i mens jeg tager af bordet og rydder op i køkkenet.
Kl. 17.40: Birk hygger fortsat med Karla, i mens bruger jeg tiden på at læse lidt blogs.
Kl. 17.57: Jeg ammer igen.
Kl. 18.17: Karla er faldet i søvn ved brystet, så Birk gør barnevognen klar og vi går en tur med hende. Vi går 5 km og hun sover hele vejen.
Kl. 19.20: Vi er hjemme fra gåturen og jeg går ned i kælderen og putter vasketøjet i tørretumbleren, imens skifter Birk ble.
Kl. 19.30: Jeg ammer igen.
Kl. 19.55: Vi drikker en kop kaffe og spiser en müslibar i mens Karla leger lidt selv på sit tæppe.
Kl. 20.06: Jeg går i kælderen og sætter en vask over med vores badetøj.
Kl. 20.10:
Jeg leger med Karla på tæppet inden jeg igen ammer. 
Kl. 21.08:
Jeg henter vasketøjet i kælderen og hænger det til tørre. Vasketøjet fra tørretumbleren ligger jeg sammen og ligger på plads. Bagefter rydder jeg op i stuen så den er fri for alverdens farverigt og larmende legetøj. Birk hygger med Karla i mens. 
Kl. 21.30:
Jeg renser mit ansigt og børster tænder, i mens Birk gør Karla natklar. Ren ble og nattøj. 
Kl. 21.40:
Jeg ammer Karla liggende i sengen. Birk har arbejdet hele aftenen på computeren (vidst nok nogle tegninger der skal være færdige inden weekenden) og han fortsætter med at arbejde. 
Kl. 22.50:
Jeg vågner op. Jeg er faldet i søvn mens jeg har ammet. Karla sover også, så jeg ligger hende over i hendes egen seng. Birk arbejder stadig, så jeg ligger mig til at sove.
Kl. 00.00: ZzzZZzzZzzZzz

Læs også: Min fødselsberetning

   

LIDT OM SUNDHED OG ET PAR KG FOR MEGET

I løbet af vores fertilitetsbehandling med hormoner en masse, tog jeg hurtigt 7 kg på. Så blev jeg endelig gravid og tog så yderligere 15 kg på i løbet af de 9 måneder. De 15 kg røg af forholdsvis hurtigt efter fødslen og jeg kom ned på min “start-graviditet-vægt” igen. Så blev det sommerferie og lidt for mange is, snolder, god mad, vin osv. røg indenbords – kombineret med meget lidt motion hvilket resulterede i 3-4 kg mere på kroppen.

Jeg vil gerne af med de kilo igen – og gerne lidt ekstra så jeg kommer ned på 58 kg. Det synes jeg er en fin vægt til en på min størrelse (jeg er 163 cm. høj). Egentlig er selve vægten jo slet ikke så vigtig og det kan hurtigt blive farligt at gå for meget op i den forbandende vægt. Vi ejer ikke selv en i huset, for så ved jeg at den ville blive skambrugt og det er jeg ikke interesseret i. Jeg låner vægten en gang i mellem, når jeg er på besøg hos min mor og papfar.

Læs også: Min “mor krop”

Jeg startede det her lille “smid-et-par-kg” projekt mandag d. 6 august hvor jeg målte og vejede mig, så jeg kan se hvad mit startpunkt er. Vi har droppet de usunde sager herhjemme (faren kunne også godt trænge til at smide et par kg. Håber ikke han læser med i dag, høhø). Vi laver madplaner med sunde retter og så går vi en masse ture. Jeg har altid været glad for at gå lange ture. Min personlige rekord på én måned er 301,24 km. De mange km gik jeg i december måned 2017 – da jeg var 6 måneder henne med Karla, pyyyyjh 😉 Her i august har jeg et personligt mål om at gå 200 km, og det går (som man siger) meget godt indtil videre. Jeg er nu oppe på 109,41 km. Derudover starter jeg på et “træningshold” i morgen sammen med nogle fra mødregruppen. Det er først babysvømning og så efterfølgende noget “mor-træning”, mens babyerne sover lur. Det bliver godt, og sikkert mega hårdt! Vi skal fremover afsted til det hver mandag de næste 8 uger.

Nå, men efter en uge med sund mad og masser af gåture ser det således ud;

Vægt: -2 kg
Talje: -3 cm
Mave: -4 cm
Numse: -1 cm
Lår: -6 cm
Overarme: -2 cm

Og så må jeg hellere slutte af med at sige at jeg ikke er på en slankekur og jeg sulter ikke mig selv. Jeg har bare et mål om at komme af med de sidste ekstra kg og få en sund krop. Jeg ammer stadig Karla, så det siger sig selv at jeg skal spise en masse for at kunne holde mælkeproduktionen i gang. Det “masse” jeg så spiser er bare nogle sundere valg end det tidligere har været. Jeg er, – og vil ikke være fanatisk, som jeg var for et par år siden. Jeg kan sagtens spise et stykke kage eller sovs og kartofler – og det skal der også bare være plads til. Livet er dælme for kort til at leve af grønsager hvis du spørger mig 😉

   

EN GRAVIDITETSKJOLE, MEN INGEN BABY I MAVEN

Et af sommerens outfits. Kjolen købte jeg da jeg var gravid (den er fra Maternity afdelingen hos Asos), men jeg brugte den faktisk ikke rigtig, da jeg ikke følte mig ordentlig tilpas i den med min store mave. Nu er den gravide mave der ikke mere og jeg føler mig meget bedre tilpas i kjolen. Den er let og luftig hvilket er helt perfekt i det meget varme sommervejr. Udover det, så er kjolen også let at amme i hvilket er et must med alt mit tøj. Jeg ser frem til ikke skulle tænke over hvilket tøj jeg har på.

Læs også: En rød kjole og vand i fødderne