TING VI IKKE VILLE HAVE UNDVÆRET

CORONA Q&A

Jeg læste Louises indlæg her, som er en “Corona Q&A”. Det er en masse spørgsmål omkring Covid-19, udarbejdet af Bloggers by Heart. Jeg synes det er en god idé – både for at få endnu mere fokus på virussen og også for, at få ideer til hvad (den anderledes) hverdag kan bruges til. Nedenunder kan I læse mine 14 svar.

1. Hvad var din umiddelbare reaktion på Coronavirus til at starte med?
Jeg troede ærligt talt ikke, at det ville komme så vidt. Havde ikke i min vildeste fantasi troet, at det ville sprede sig så voldsomt og så hurtigt. Og jeg var nok også én af dem, der tog lidt let på det i starten, altså inden det kom til Danmark.

2. Hvad er det største problem inden for familielivet, som du ser det lige nu?
Familielivet ser lidt anderledes ud lige for tiden, da Birk arbejder hjemme og samtidig passer Karla, nu hvor dagplejen er lukket ned. Det største problem herunder er nok, at Birk ikke får lavet alt det arbejde som han gerne ville. At være på arbejde og samtidig passe og aktivere en 2-årig med krudt i røven, er noget af en udfordring. 

3. Hvad er den største ændring, som er sket i din hverdag indtil nu?
I min egen hverdag er der ingen store ændringer. Jeg arbejder forsat som jeg plejer, men det er bestemt en stor ændring, at Karla ikke kan komme i dagpleje og Birk skal arbejde hjemmefra og samtidig passe Karla. 

4. Hvordan ser din arbejdssituation ud for dig?
Jeg er som sagt en af dem, der stadig skal gå på arbejde. Jeg arbejder i hjemmeplejen og borgerne skal stadig have den hjælp de plejer at få. Jeg vasker hænder og spritter af – endnu mere end jeg plejer på en arbejdsdag. Vi møder ind på forskellige tidspunkter og holder pauser osv. hver for sig. Vi passer ekstra godt på lige nu. 

5. Hvad tror du, du kommer til at lave de næste 14 dage?
Arbejde som jeg plejer. Min hverdag ser nogenlunde ud som den plejer og det kommer den til at blive ved med indtil videre. Jeg kommer også til, at tilbringe rigtig meget tid sammen med Birk og Karla. Birk er normalt sent hjemme fra job hver dag, så det er rart, at han er hjemme hele tiden nu.

6. Er der noget, du normalt aldrig gør, men som du tager fat på nu?
Nej ikke rigtigt. Da jeg stadig arbejder som jeg plejer, har jeg ikke en masse “ekstra” tid. Dog er jeg begyndt at tegne i en malebog. Karla elsker at sidde og tegne og det er lidt hyggeligt, at sidde ved siden af og tegne. Det er også en virkelig god måde at stresse af på. 

7. Hvilket socialt medie vil du komme til at bruge mest tid på de næste 14 dage? Og hvad kan vi forvente hos dig?
Jeg har blogget lidt mere end normalt (føler jeg) her i “Corona-perioden”. Jeg håber jeg kan forblive god til at opdatere bloggen, ellers er Instagram nok det sociale medie, som jeg anvender mest. Følg gerne med derinde, hvis I har lyst @stineebbesendahl.

8. Har du et godt råd til at håndtere dét, at være mere eller mindre sammen med familie og venner?
Accepter og respekter det. Der er altså ikke så meget andet at gøre ved det. Vi må indfinde os med, at vi ikke skal ses med venner og familier lige nu – og mon ikke vi overlever det? Herhjemme bruger vi FaceTime ekstra meget lige for tiden og vi “ses” på den måde. 

9. Har du et godt råd, du vil dele om indkøb og eventuelt madvaner?
Lav madplan, indkøbsliste og køb stort ind max én gang om ugen. Lad kun én fra husstanden handle ind. Herhjemme er det kun mig, som handler ind nu. Vi laver altid madplaner og en stor indkøbsliste, så vi kun skal handle én gang om ugen. Husk sprit når du handler – også når du kommer hjem og stiller varene på plads. 

10. Har du en opfordring til os, der læser med?
Lad være med at være sammen med andre end jer selv (og dem I bor med). Det er en periode vi skal igennem, og hvis det hele skal blive godt igen, så er vi nødt til at overholde reglerne og være så lidt sammen som muligt. Bliv hjemme og lad nu vær med, at få besøg af venner eller familie lige nu. Hvis man absolut ikke kan undvære dem, så hold i det mindste rigtig god afstand. Vask hænder, sprit af, gør rent, luft ud – og lad være med at panikke – og lad også være med at sløse. 

11. Hvis vi skal lære noget nyt og sjovt i de næste 14 dage, hvad vil du så foreslå?
Helt sikkert noget kreativt. Eksempelvis kan du brodere eller strikke. Jeg er selv i gang med at strikke en ting til vores lille nevø, som kommer til verden i næste måned <3 Bagefter vil jeg i gang med et strikke projekt til mig selv.

12. Hvilke tre bøger er absolut must-read her under karantænen?
Ja, hvis man bare havde tiden til at læse. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har læst en bog færdig. Jeg har dog lyttet til et par stykker på Mofibo. Nogle af mine yndlingsbøger er “En mand der hedder Ove”, “Mit liv som Geisha” og “Den stjålne vej”. Alle tre bøger kan i den grad anbefales. 

13. Hvilke tre film/serier vil du anbefale og hvorfor?
Der er masser af gode serier, men nogle af mine yndlingsserier er “Stranger Things”, “Big Little Lies” og “Mindhunter”. Hvis du ikke har set dem, så kom i gang ;–) Du skal se dem, fordi de er vildt spændende alle tre og er serier man bare SKAL se, hvis du spørger mig. Hvis jeg også skal komme med tre filmanbefalinger, så vil jeg nævne Stegte Grønne Tomater”, “O Brother Where Art Thou” og “Life of Pi”. Alle tre er nogle helt vildt fantastiske film på hver deres måde og alle tre er nogle af mine yndlingsfilm. 

14. Hvis vi skulle læse eller følge tre blogindlæg/guides, hvilke skulle det være og hvorfor?
Det første jeg vil anbefale er min “Kæmpe guide: 70 gode podcasts du skal høre”, fordi der er podcast til enhver smag. Hvis du arbejder hjemme og har brug for, at have noget baggrundslyd, så er der altså masser af godt at gå i gang med. Derudover vil jeg anbefale at læse “Opskrift / kylling med grøntsager i fløde”, som er en vildt god opskrift (fra min far). Hvis I mangler inspiration til aftensmaden, så er dette et godt bud. Et sidste indlæg, som jeg vil anbefale er “Solstrålehistorie – endelig gravid”, som er et indlæg om vores længeventede graviditet. En lille solskinshistorie, som I kan (gen)læse i denne rådne tid. 

Læs også: Jeg vil ikke smittes…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TING VI IKKE VILLE HAVE UNDVÆRET