GLIMT FRA UGEN DER GIK #21

“ÅRET DER GIK” FOTOALBUMS

For to år siden fik jeg den knaldgode idé, at fremkalde en hulens masse billeder – billeder fra al den tid Birk og jeg havde kendt hinanden. Birk og jeg mødte hinanden i slutningen af 2010, så i 2018 var der altså viiiiirkelig mange billeder jeg skulle til at gennemgå – hallelujah for barsel ;–) Jeg brugte rigtig mange timer på at gennemgå både Birks og mine egne billeder. Efter en masse arbejde, fik vi fremkaldt masser af billeder – og delt det ud i albums. Det er blevet til et “2011, 2012, 2013” fotoalbum med 360 billeder i (vi tog ikke så mange billeder dengang som vi gør i dag ;–)), et “2014, 2015” fotoalbum med 336 billeder i, et “2016, 2017” fotoalbum med 400 billeder i, et “2018” fotoalbum med 360 billeder i og sidst, men ikke mindst et “2019” fotoalbum med 456 billeder i. Derudover har vi et album med Karlas første år, som indeholder 264 billeder. Alt i alt er det blevet til 2176 billeder fra 2011-2019.

For at gøre det nemmere for mig selv (så jeg ikke skal stå med flere års billeder til gennemgang), så fremkalder vi nu billeder én gang om året – billeder fra året der gik. I slutningen af hver måned overfører jeg mine egne og Birks billeder til computeren og gennemgår dem alle. Jeg gemmer dem jeg synes skal fremkaldes i en mappe, og når året så er slut sorterer jeg billederne en sidste gang inden de sendes til fremkaldelse.
Jeg fremkalder altid billeder hos Bilka. Det er billigt og der er hurtig levering. Jeg mener man giver omkring 95 øre pr. billede, hvilket jeg synes er en god pris. Jeg har købt alle mine fotolommer i Føtex – der er de nemlig ret billige i forhold til i hobby- og fotoforretninger. Du får 25 fotolommer (hver lomme har plads til 8 billeder – fire på hver side) til omkring 30 kr.

Jeg synes det er hyggeligt at sætte sit eget præg på et fotoalbum, derfor har jeg “lavet” mine egne albums, frem for at købe nogle. Jeg har brugt sorte kontormapper, og så har jeg selv lavet forsider, mellemsider og indhold til sidelommerne. Jeg har lavet det hele i Photoshop. På den måde får man et godt overblik over ens fotoalbums, og det er nemt, at finde lige præcis dét album, som man vil kigge i.

Fremkalder I selv billeder? Hvis ikke, så håber jeg, at jeg har inspireret jer til at komme i gang med det. Det er jo virkelig hyggeligt, at sidde og kigge i gamle fotoalbums – jeg får i hvert fald ikke set vores billeder, når de blot ligger på computeren og telefonen. Vi ser faktisk dagligt i vores fotoalbums, Karla elsker nemlig også at se i dem.

Læs også: Hjemmelavede kobberbryllup invitationer

6 kommentarer

 • Det er så hyggelig en ide og en god måde at samle ens minder på. Tænker at man kigger meget mere på dem, end når de ligger på computeren 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lille My

   Lige præcis 🙂 Vi kigger på dem dagligt sammen med Karla.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej det er en virkelig god idé. Vi har gjort os lidt i fotobøger, men kunne være vi skulle gå tilbage til de gode gamle fotoalbums. Vi elsker nemlig også at kigge i dem vores forældre har 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lille My

   De er i hvert fald virkelig hyggelige at kigge i – især sammen med de små hoveder 🙂 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig god ide…man bliver så glad for at se på dem senere og det er slet ikke det samme at sidde og se dem på en skærm 🙂
  Jeg overvejer lidt, at få lavet fotobøger… jeg skal bare lige have taget mig sammen til at få fundet de rigtige billeder frem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lille My

   Lige præcis 🙂

   Fotobøger er også en god idé 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GLIMT FRA UGEN DER GIK #21