BRODEREDE JULEKORT 2019

24 JULEFACTS OM MIG

Isabella har lavet et ret fint og julet blogindlæg med julefacts, og jeg har tyvstjålet hendes idé og spørgsmål! Nedenunder får I 24 julede facts om mig. I kan læse Isabellas indlæg HER. (Billedet er i øvrigt fra sidste jul – se lige hvor lille Karla var <3). Nu til julefacts om mig:

1. Troede jeg på julemanden som barn?
Ja, men ikke i vildt mange år. Håber Karla kommer til at tro på julemanden i mange år – det er altså lidt hyggeligt!

2. Hvornår pynter jeg op til jul?
Jeg plejer at pynte op en dag i midten af november. Jeg elsker julen og elsker at pynte op. Det kommer tidligt op, men til gengæld ryger det hele også ned igen lige efter juleaften. Som regel d. 25. december. Lige så højt som jeg elsker jul, lige så meget er jeg helt færdig med julen efter juleaften.

3. Er jeg en Gertrud-Sand-type?
Ha ha, nej dog ikke. Jeg er ikke til røde nisser og guilander overalt – det er ikke min stil, men synes det er ret hyggeligt når folk går all in på julestads, så længe det ikke er i mit hjem ;–) På mit arbejde er der gået Gertrud Sand i den – vi har virkelig meget julepynt i vores grupperum ;–)

4. Hvad er mine yndlings julefarver?
Grøn, hvid, træ og guld. Det er de farver vi kører med herhjemme. Er slet ikke til rødt julepynt i mit eget hjem.

5. Er en “Ugly Christmas sweater” go eller no-go?
Go, go, go! Mega hyggeligt med de grimme julesweatre – desværre ejer jeg ingen selv (endnu).

6. Giver jeg kalendergaver til nogen?
Nej ikke i år, men jeg glæder mig til at Karla bliver stor nok til rigtig at forstå kalendergave konceptet.

7. Tre ting jeg ønsker mig i år:
En kjole, varme støvler og et mumikrus.

8. Hvad er min yndlingsjulekalender?
Jeg har flere favoritter – elsker at se julekalender! Mine favoritter er “Brødrene Mortensen jul”, “Krummernes jul”, “Jul i Valhal” og “Tidsrejsen”. Pyrus er også altid et kæmpe hit.

9. Hvad er min yndlings julesang?
Jeg elsker alt julemusik og også her kan jeg altså ikke holde mig til én sang. Mine favoritter er “Wham – Last Christmas”, “Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You”, “Paul McCartney – Wonderful Christmas Time” og “Shakin’ Stevens – Merry Christmas Everyone”.

10. Hvad er min yndlings julefilm?
Uden tvivl Alene Hjemme 1 + 2 og Polarekspressen. Dem skal jeg se hvert år! Derudover er jeg også vild med “The Holliday”.

11. Hvad er mit yndlings juleslik?
Juleskum og Quality Street! Jeg kan ikke fordrage lakridskonfekt og marcipan og den slags julesnolder.

12. Hvad er mine yndlings julesmåkager?
Jeg er faktisk ikke den store fan af julesmåkager. Bryder mig ikke om brunkager og pebernødder (hjemmelavede pebernødder kan dog bedre glide ned). Men, ellers må mit bud være vaniljekranse (hvis de er hjemmelavede!).

13. Bager jeg selv julesmåkager?
Nej, eftersom jeg ikke er så vild med dem, bager jeg ikke selv. Jeg skal dog bage sammen med Karla når hun bliver ældre – det er jeg sikker på hun vil synes om. Jeg overvejer dog om jeg skal lave en omgang cornflakes toppe og pebermynte pastiller – dem elsker jeg nemlig, men de går vidst ikke ind under kategorien “småkager”.

14. Hvad er mit yndlings julemad?
Selve julemiddagen! Jeg elsker and med alt der hører til. Brunede kartofler og min mors sovs, så bliver det altså ikke bedre!

15. Juleøl eller nisseøl?
Ingen af delene, tak. Begge øl smager ganske forfærdeligt hvis man spørger mig.

16. Hvilke 3 ting får mig i julestemning?
Når hele byen lyser op med det smukkeste julelys, julemusik får mig også altid i det bedste julehumør og julekalendere!

17. Har jeg et juletræ?
Ikke i år. Med den pilfinger vi har herhjemme, ved jeg at det med garanti ville blive væltet og ødelagt, haha. Jeg satser på at vi får et juletræ næste år.

18. Hvor skal jeg fejre jul i år?
Hos min søster, svoger og niecer. Udover Birk, Karla og jeg kommer også min mor, min papfar, min far, min papbror og min svigerfar. Jeg glæder mig helt vildt og er sikker på det nok skal blive en hyggelig aften.

19. Går jeg i kirke juleaftensdag?
Niks. Hverken Birk eller jeg er kristne – heller ikke “traditionskristne” ;—) Så vi skal ikke i kirke juleaften. Vi ser Disneys Juleshow i stedet for ;–)

20. Har jeg nogensinde givet mig selv julegaver?
Ja, det er vidst sket en enkel gang eller to ;–)

21. Har vi nogle særlige juletraditioner?
Tror vores jul er meget som hos de fleste andre. Hos os får vi altid både and, flæskesteg, julemedister, hvide kartofler, brune kartofler, rødkål, brun sovs og franske kartofler (de ægte, gode fra Taffel – ikke de der pap nogen, der suger sig fast til tungen). Vi plejer at sidde og hygge længe med maden og får risalamande forholdsvis hurtigt efter “hovedretten”. Der er kun 1 mandel (og aldrig snyde mandler til børnene, det skal være ens for alle uanset alder). Efter maden går damerne i køkkenet og rydder op, mens mændende lægger alle gaverne ind under træet og tænder de levende lys på træet. Vi plejer at synge alle sange i julehæftet – dog kun et par vers eller tre fra hver. Vi slutter altid af med at løbe rundt i hele huset og synge “Nu’ det jul igen”. Vi åbner gaver, altid én af gangen, uanset hvor mange vi er. Det er hyggeligt at sidde stille og roligt og se hvad hver især får.

22. Hvad er det bedste ved julen?
Selv stemningen der er i december måned. Det er noget helt særligt. Derudover elsker jeg alt det smukke julelys der er rundt omkring, jeg elsker maden, jeg elsker at give og få gaver. Julekalender og julehygge – jeg elsker alt ved julen.

23. Hvad er det værste ved julen?
Hm, den er svær. Måske at så mange mennesker stresser rundt.

24. Hvad er mit bedste juleminde?
Som børn, skulle min søster og jeg altid stille vores støvler pænt i stuen og så kom julemanden forbi og lagde gaver til os. Det var så hyggelig og god en tradition, som jeg glæder mig til at give videre til mine egne børn en dag.

Det var mine 24 julede facts om mig selv. Ligner vi hinanden på nogle punkter?

6 kommentarer

 • Det er hyggelig læsning 🙂
  Jeg havde helt glemt Brd. Mortensen jul. Nu får jeg helt lyst til at se den igen 😀
  Min yndlings julekalender er ‘Jul på Slottet’ 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lille My

   Den kan ses på youtube 😛

   Den er også god, den genså vi lige sidste jul 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Enig!!Krumme, Brd. Mortensen, rigeligt sovs, den gode stemning og The Holiday er bare det fede – og nisseøl kan folk sgu få helt i fred 😄 Hyggeligt indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor sjovt at læse dine svar – og sikke et skønt billede af dig og Karla 😀 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lille My

   Tak søde – og tak for den gode og julede idé 😀 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BRODEREDE JULEKORT 2019