EN GLEMT SAG OG WEEKENDENS PLANER

FERTILITETSHISTORIER FRA DET VIRKELIGE LIV #3

Jeg har selv delt mange indlæg fra min egen fertilitetstid her på bloggen, men eftersom jeg er blevet mor, har jeg ikke så meget på hjerte omkring fertilitetsbehandling længere. Dette er en “fertilitets føljeton”, og jeg har allieret mig med en flok vildt seje kvinder, der enten er, eller har været i fertilitetsbehandling, og fået dem til at skrive deres historier ned. Hvis du selv har mod og lyst til at dele din egen fertilitetshistorie (anonym eller ej), så send mig meget gerne en mail på: stine_ebbesen@hotmail.com

Læs også: Fertilitetshistorier fra det virkelig liv #1

Det er et par måneder siden sidste indlæg i denne føljeton, men der er nogle stykker som er hoppet fra og ikke har ønsket at deltage alligevel af forskellige årsager. Jeg har dog stadig et par historier i ærmet, som jeg håber I vil tage rigtig godt imod!

I dette indlæg skal vi læse Louises historie. En historie som blandt andet omhandler graviditet, abort, et knust parforhold og en lykkelig slutning. Rigtig god læselyst!

PCOS, en cyste og IUI behandling
Min fertilitetshistorie starter i december 2015, hvor jeg får konstateret pcos. Jeg har menstruation omkring 2 gange årligt. Det var et kæmpe slag i hovedet – “pcos” jeg fejler noget! Dengang var jeg i behandling sammen med min ekskæreste. Der starter i 2016 en lang udredningsproces, og jeg har i flere måneder en cyste på æggestokken så derfor må jeg ikke komme i behandling. Vi finder ud af efter et par måneder at cysten ikke ligger i æggestokken, men lige udenfor – hvilket den altid havde gjort, lægerne havde bare taget fejl. Vi starter i august 2016 i IUI behandling, og jeg bliver gravid. Jeg har termin en dag før en veninde og vi er overlykkelige! I september går vores forhold i stykker, og jeg står med det sværeste valg nogensinde; “alene mor” eller “abort”. Jeg ved godt hvad jeg selv ville have valgt hvis jeg udelukkende tænkte på MIT behov!

Abort eller ej og en ny kærlighed
Jeg ville naturligvis have valgt barnet! Jeg har siden jeg var meget ung, vidst at jeg skulle have børn! Men dette valg var ikke så simpelt. Faren sagde først at jeg skulle få en abort, og bagefter ville han beholde barnet – han var forvirret. Jeg brugte lidt tid på at tænke mig om, og så kom jeg frem til beslutningen. Jeg ville ikke sætte et barn til verden midt i splid. Hvad hvis faren og jeg skulle i statsforvaltningen og alt muligt fordi vi ikke kunne enes. I slut september fik jeg en abort! Aldrig har jeg haft det så dårligt! Lå i 12 timer i “ve-lignende” smerter. Jeg var forøvrigt startet på HF i august 2016, som var en at grundene til at vi gik fra hinanden. Men der gik jeg i parallel klasse med en sød gut! Vi blev hurtigt venner og jeg fik snakket ud om alt ift. aborten osv. Det skulle faktisk vise sig at han blev min ægtemand. I marts 2017 flyttede han hjem til mig, og vi påbegyndte ønsket om en familie (ja tingene gik hurtigt, men vi vidste det var os).

Et IVF forsøg og en kortvarig lykke
I maj 2017 startede vi ved Aagaard i Århus og blev insemineret 2 gange, men min mands sædkvalitet var desværre nedsat. Vi blev derfor henvist til Horsens med henblik på IVF. De startede først med at tjekke hans sædkvalitet, som pludselig var normal. Derfor fik vi et IUI forsøg, men ved forsøget var hans sædkvalitet faldet fra 15 milioner til 150.000, så derfor startede IVF kampen! Jeg tog Provera så jeg kunne time min menstruation til at komme den 27/12-17 og det gjorde den! Vi var nu igang med IVF! I januar 2018 fik jeg taget 4 æg ud udad 15 ægblærer. 2 af æggene overlevede og jeg blev gravid på det første æg og det andet lå på frys. Desværre aborterede jeg 5+0 og jeg var fuldkommen færdig i gråd, så jeg måtte forlade klasselokalet grædende!!

Et guldæg <3
Dagen efter startede hormonbehandlingen igen! Op på hesten! Jeg fik lagt ægget op på min fødselsdag – så måtte det da være guldægget! Og det var det! Jeg var gravid! Og efter 40 ugers kvalme og en sygemeldelse pga. bækkenløsning og smertefulde plukveer, kom vores søn Frey til verden 40+4 på hans farmors fødselsdag d. 9/11-18.
Vi er ovenud lykkelige og nu går kampen ind for barn nr. 2, som vi håber kan lykkes naturligt trods alle odds er imod os. Jeg har pcos og får aldrig mens, og F har nedsat sædkvalitet (jeg blev gravid på ca 150.000 sædceller – så ivf er vejen frem). Dog er vores dilemma at vi er studerende og ikke har 22.000 kr. opsparet til blot 1 IVF forsøg. Jeg synes fertilitetsbehandling er for dyrt i Danmark, men er så taknemmelig for at vi fik ét gratis forsøg, så vi blev forældre inden vi nåede at blive gamle. Af hjertet tak til Horsens Fertilitetsklinik.

Læs også: Fertilitetshistorier fra det virkelige liv #2

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN GLEMT SAG OG WEEKENDENS PLANER