DET ENE ELLER DET ANDET

24 TIMER I MIT BARSELSLIV #4

Dette bliver højst sandsynlig det sidste indlæg i denne kategori. Min barsel er nemlig ved at lakke mod enden, og jeg har kun én måned tilbage herhjemme sammen med Karla. Det er både en ret trist tanke, men jeg må indrømme, at jeg faktisk også glæder mig lidt til hun skal starte. Hun er nemlig helt parat til det. Jeg ved, at hun kommer til at elske at være sammen og lege med andre børn hver dag, og det bliver så godt for hende.
Men, nu til det som indlægget her skulle handle om – jeg har endnu engang dokumenteret en helt almindelig barselsdag, dagen igår; onsdag d. 9. januar. Min dag forløb sig således…

Læs også: 24 timer i mit barselsliv #1

Kl. 00.00: ZzzzZzzZzzzzzZzz… Vi snorksover alle tre.
Kl. 00.58: Karla vågner og pylrer. Jeg ammer hende og lægger hende i tremmesengen igen. Hun falder i søvn med det samme. Det samme gør jeg, da jeg putter mig under dynen. 
Kl. 02.41:
Karla vågner igen. Samme procedure. Jeg ammer og hun bliver lagt i seng igen. Vi sover alle. 
Kl. 06.15:
Det begynder at rumstere og jeg tænder lyset. Karla er vågnet og står op i tremmesengen med det største smil på læben. Sådan vågner hun hver morgen. Verdens bedste syn. Vi har slet ikke opdaget, at Birk er stået op og taget afsted på arbejde. Jeg tager Karla med over i sengen og ammer hende. Vi ligger efterfølgende og putter og vågner helt op. 
Kl. 06.40:
Vi står op. Karla får en ren ble på og vi kommer begge i tøjet. 
Kl. 06.45:
Jeg sætter en kop kaffe over og finder morgenmad frem, mens Karla leger på gulvet. Vi spiser morgenmad – yoghurt med havregryn. 
Kl. 07.06:
Vi er færdige med morgenmaden, og Karla kommer ned på gulvet og leger. Jeg sætter en ny podcast på, som Birk anbefalede mig den anden dag. Den hedder “Bag om København”. I mens starter jeg computeren op, rydder op, får redt seng og luftet godt ud i soveværelset. Jeg får også hurtigt smidt en kogevask over. Karla er godt i gang med at lege med en musikspillende plastic ugle….
Kl. 07.26: Karla har nu fundet sit pt, yndlings legetøj. En trommestik….. Hun fik en fin lille tromme + trommestik i julegave af sin farfar, og trommestikken er åbenbart bare det fedeste……. Jeg har sat mig ved computeren og hun sidder lige ved siden af og leger med trommestikken. Jeg kan af en eller anden grund ikke lukker op for nettet, så jeg genstarter computeren, og imens den starter op, sætter jeg mig ned og leger med Karla på gulvet. Hun er dog mere interesseret i hendes trommestik, end i at lege med mig, suk.

Kl. 07.26: Karla bliver lige pludselig meget pylret og jeg kan åbenbart godt bruges igen. Hun gnider sig i øjnene, men jeg vil gerne strække første lur lidt endnu. Så jeg ammer hende og begynder på det her indlæg i mens. Hun er i vældig godt humør igen og vil ned til trommestikken. Hun leger med den, mens jeg skriver videre.
Kl. 08.06:
Jeg begynder så småt at gøre klar til en gåtur med barnevognen, så Karla kan komme ud og sove. Vi kan dog ikke komme afsted, før vasken er færdig. Karla får en ren ble på og SOS balm fra lille kanin på de små tykke kinder. Jeg går ud med barnevognen og bagefter får Karla ulddragt og hue på. I mellemtiden er vasken blevet færdig, så jeg får det smidt i tørretumbleren og kommer selv i tøjet. 
Kl. 08.27: Vi går afsted og Karla falder i søvn med det samme. Vi svinger lige forbi en fra mødregruppen på turen. Karla havde tyvstålet et stykke legetøj, da vi sås igår, så det var vi lige forbi med igen. Vi fortsætter vores gåtur ned til vandet og det er pissehamrende koldt, men pænt!
Kl. 09.46: Vi er hjemme igen, efter en frisk gåtur på 6,6 km. Karla sover videre i barnevognen udenfor, og jeg går ind og sætter kaffe over, sætter mig ved computeren og spiser en pære, mens jeg skriver videre på dette indlæg. Kaffen er færdig og jeg drikker en kop kaffe, og mine fingre tør så småt op igen. Sindssyg koldt vejr i dag.  
Kl. 10.14:
Jeg henter tøjet fra tørretumbleren og kan høre i babyalarmen, at Karla er ved at vågne op. Jeg går ud og henter hende. Hun får ulddragt og hue af, og vi sidder og putter lidt og vågner helt op igen. 
Kl. 10.21: Karla får en ren ble på og bagefter får hun en portion pære/mango grød. En klar favorit hos hende. 
Kl. 10.34:
Karla kommer ned og lege, mens jeg får lagt det rene tøj sammen – og på plads, og jeg får også tømt opvaskeren. Bagefter sætter jeg mig ned på gulvet sammen med Karla og leger med klodser.
Kl. 11.16:
 Karla får endnu en ren ble på og jeg begynder at forberede frokost til os begge. 
Kl. 11.32:
Vi spiser frokost. Jeg får rester fra igår; en gang grillet polenta med tomat/linsesovs og Karla får rugbrød med pikantost, clementin og avokado. Hun er en kæmpe gratrøv og der er mad over alt. Længe leve “heldragt” hagesmække.

Kl. 11.52: Vi er færdige med at spise. Jeg gør Karla ren og rydder af. Karla kommer ned på gulvet og er i gang med at undersøge en knast i gulvet…… Jeg begynder at forberede aftensmaden, da jeg gerne vil ud og løbe en tur, når Birk kommer hjem fra job – og så gider jeg ikke, stå med maden efter sådan en tur. Karla underholder mig i mens.
Kl. 12.34:
Vi er færdige i køkkenet og vi går ind i stuen, hvor jeg ammer Karla.
Kl. 12.42:
Karla er færdig med at mæske sig i mælken og vi sidder og hygger lidt. Hun møfler rundt og giver våde møsser. Hun er begyndt at stikke tungen ud, når man vil give hende et kys, så lækkert ;–) Vi leger en god leg, hvor “jeg kommer og KILDER dig” og hun dør af grin hver gang. 
Kl. 13.00:
Jeg børster tænder, for det glemte jeg helt i morges. Bagefter gør jeg klar til endnu en gåtur, så Karla kan få sig en lur. Vi får tøj på og traver afsted. 
Kl. 13.43:
Vi er hjemme igen, efter en lille tur på knap 3 km. Karla sover forsat udenfor i barnevognen, så jeg stiller hende og går ind og skriver videre på dette indlæg. 
Kl. 14.22:
Jeg smækker benene op i sofaen, med en kop kaffe og en bog. Jeg læser Sofie Lindes bog “Fårking gravid” – og jeg er vild med den. 
Kl. 15.12:
Karla vågner, så jeg henter hende. Hun får sit varme tøj af og jeg skifter hendes ble. 
Kl. 15.20:
Jeg ammer Karla og sætter det sidste afsnit på, af Netflix serien YOU. Karla leger i sofaen, efter hun har spist og jeg ser afsnittet færdigt. I øvrigt en virkelig god serie, med en vild slutning – ta’ og se den!
Kl. 16.31:
Jeg går ud i køkkenet, og Karla kravler med. Hun sidder på gulvet og spiser en majs puff, mens jeg forbereder det sidste af aftensmaden. Jeg dækker bord og håber snart Birk kommer hjem, så jeg kan komme ud og løbe en lille tur. 
Kl. 16.53:
Jeg sætter mig ved computeren og skriver videre på dette indlæg. Karla kravler rundt ved siden af mig og har endnu engang fundet sin elskede trommestik……

Kl. 17.36: Birk er endelig hjemme fra arbejde. Jeg smækker maden i ovnen og hopper i løbeskoene og suser afsted på en lille aftentur. Jeg løber 3 km og kommer hjem til synet af Birk og Karla, der sidder og leger i stuen <3 Jeg får drukket noget vand og strækker ud, og Birk får lavet madpakke imens.
Kl. 18.27:
Vi spiser aftensmad. Vegetarret fra Årstiderne, som består af æggekage og en kartoffelsalat til. 
Kl. 18.55:
Jeg går i bad, mens Birk rydder af bordet og får tøjet af Karla. Birk kommer ud med Karla til mig i badet, og vi får os lige et fælles brusebad. Birk gør Karla natklar, med en ren ble og nattøj på.
Kl. 19.15: Jeg ammer og Karla får efterfølgende børstet bisser.
Kl. 19.31:
Jeg kysser Karla godnat og Birk går ind og putter hende. Imens spiser jeg en skål havrefras og skriver videre på dette indlæg. 
Kl. 19.56:
Karla sover ikke endnu. Jeg lukker computeren ned og rydder op i stuen – det flyder med farverigt legetøj overalt. Jeg kan høre, at Birk og Karla ikke er helt enige om det der med at blive puttet nu. Det fungerer ikke særlig godt her i aften, og det er ellers gået så nemt, at putte hende de sidste par dage. Jeg går ind og overtager i håb om at det vil hjælpe. Jeg ammer hende og synger for hende. 
Kl. 20.19:
Birk overtager igen. Hun lyder bestemt ikke til, at hun har tænkt sig at overgive sig til søvnen lige foreløbig… Jeg læser “Fårking gravid”, mens Birk prøver at putte den unge dame. 
Kl. 20.40:
Hun sover endelig!! 
Kl. 20.47:
…og så vågnede hun fandme igen. Aaaargh. Der er skrig og skrål, og jeg går ind til hende igen. Hun er helt hysterisk og laver flitsbuen. Jeg synger og hun falder til ro, lægger hende ned i tremmesengen og nusser hende på ryggen, mens jeg synger videre. Hun falder til ro og sover efter et kvarters tid. 
Kl. 21.00:
Jeg går ind i stuen til Birk igen, og vi sætter et afsnit Game of Thrones på. Vi er endnu engang begyndt at gense serien (gør vi altid inden en ny sæson, så vi er helt opdaterede). Sidste sæson kommer jo til april!! 
Kl. 21.56:
Afsnittet er færdigt og vi børster tænder og hopper i seng. Godnat!
Kl. 00.00:
ZzzzZzzzZZzzzZzzz

Læs også: 24 timer i mit barselsliv #2
Læs også: 24 timer i mit barselsliv #3

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DET ENE ELLER DET ANDET