ÅRET DER GIK 2018

GODT NYTÅR 2018/2019

Vær velkommen tyvenitten og rigtig godt nytår til jer allesammen. Jeg er atter tilbage på bloggen igen, efter nogle dejlige juledage og en hyggelig nytårsaften. Birk har heldigvis stadig ferie indtil d. 7. januar, så Karla og jeg nyder at han er hjemme. Vi har, udover juleaften, julefrokoster og nu nytårsaften, brugt tid på en masse praktiske opgaver herhjemme. Vi har fået ryddet op og rengjort alle køkkenskabe, ryddet op i kælder og været på genbrugspladsen med en masse ting, og så fik jeg den knaldgode idé, at vores 600 bøger skulle farvekoordineres. Jeg brugte en hel dag på projektet, haha. MEN, det er blevet så fint og så fik vi jo også samtidig mulighed for at gøre alle rummene i reolen grundigt rent. Et sidste par “projekter” her i ferien, er at vaske vores dyner og puder, og så skal der ellers gøres godt rent i hele hytten. Det er da dejligt, at starte året ud med at få styr på skuffer og skabe, og så i et helt rent hjem, ikke? ;–)
Nå, nok om det. Indlægget her kommer til at handle lidt om min nytårsaften og noget om et par nytårsforsæt. Jeg havde en stille og rolig aften, som blev fejret hjemme hos min søster, svoger og niecer. Udover Birk, Karla og jeg, var også min mor, papfar og min far med – alle billeder her, er fra aftenen.

Det var en super hyggelig aften, med lækkert mad og godt selskab. Vi startede ud med små lækre reje-hapsere og champagne, mens vi lyttede til dronningens nytårstale – som jeg i øvrigt synes var virkelig fin og god i år. Derefter gik vi til bords og fik lækker hummersuppe til forret. Efter forretten fik vi puttet Karla, og så var det tid til hovedret, som bestod af oksemørbrad, bagte kartofler/gulerødder/hvidløg/timian, hjemmelavet whiskysovs og salat med agurk, melon, avokado, feta, rødløg og ristede mandler. Karla vågnede lige da jeg have taget sidste bid, og vi forsøgte igen at putte hende, men måtte til sidst opgive efter et par timer, da hun slet ikke kunne finde ro i den “fremmede” seng. Vi tog derfor den beslutning, at have hende med resten af aftenen, hvilket var en god beslutning, for hun var så godt tilpas og fuld af spilopper og store smil.

Til dessert fik vi Gateau Marcel med jordbær til. Et sikkert hit hos chokoladeelskeren. Efter maden hyggede vi med et par drinks, og der blev spillet bob, slappet af i sofaen og snakket. Karla var i sit es og brugte hele aftenen på at charme alle. Hun ser også så pokkers fræk ud, med hendes lille tand der kan ses når hun smiler. Hun fik underholdt os en masse, med at vise “hvor stor hun er” og en masse klapsalver. Kl. 00.00 sprang vi ind i det nye år, skålede og sang “Vær velkommen, herrens år”, inden vi tog det varme tøj og sikkerhedsbriller på, og gik ud og så en masse smukt fyrværkeri. Vi sluttede aftenen af med en ostemad og hoppede så i seng. Karla fik lov til at sove mellem Birk og jeg, og hun sov helt til 09.30 dagen efter. En virkelig dejlig nytårsaften – og med nytåret følger også et par nytårsforsæt…

…Nytårsforsæt kan være noget urealistiske og egentlig er det også lidt skørt, det der med at man opsætter mål/krav til sig selv, bare fordi et nyt år starter.Jeg har dog alligevel et par stykker, som jeg håber jeg kan overholde og de kommer her:

1. Blive bloddoner. Jeg har længe gerne ville være bloddonor, men aldrig fået mig meldt til – mest pga. angst for nåle. Den angst fik jeg dog så småt overvundet, efter 1 år i fertilitetsbehandling. Nu har jeg endelig fået meldt mig, og venter bare på at jeg kan blive tappet. Jeg skal dog vente lidt endnu, da man ikke må donere blod så længe man ammer. Så om nogle måneder står jeg til rådighed.

2. Leve mere økologisk end vi allerede gør. Vi køber meget økologi herhjemme, da det er noget både Birk og jeg vægter højt #pudserligeglorien. Mejeri produkter og frugt/grønt køber vi altid økologisk, og nu er målet også at vores kød skal være øko. Vi forsætter derudover med at spise kødfrit tre dage om ugen, med Årstidernes vegetarkasse (som i øvrigt også er øko).

3. Minimere vores forbrug af take away. Vi har det sidste stykke tid været ret slemme til at bestille mad udefra. Det skyldes manglende tid og overskud – men, det er simpelthen alt for dyrt i længden. Særligt sushi har vi brugt virkelig mange penge på i løbet af 2018 og nu skal der skæres helt ned på det.

4. Påbegynde at løbe igen. Det er efterhånden ved at være 2,5 år siden jeg sidst løb en tur og jeg er virkelig begyndt at savne det – særligt i det her kolde vejr, som er min favorit årstid at løbe i. Jeg kommer helt sikkert til at hade det, når jeg (forhåbentlig) starter op igen, for min kondition må være ret slem. Dog går jeg en masse ture, men der kommer pulsen heller ikke helt så højt op som ved løb. Jeg vil gerne i gang med nogle små ture og så se hvad det ender med.

5. Købe mindre og spare mere op. Nu er det ikke fordi jeg er slem til shoppe, men jeg (og Birk) vil til at tænke mere over hvad vi køber – og købe mindre. Vi vil gerne spare så meget op som muligt, så vi inden for de næste 1-2 år kan købe hus. Vi har en ret fornuftig opsparing, som gerne skal vokse sig større, og med Karla der starter i dagpleje i næste måned (gisp!) og et SU lån der skal til at afdrages på, så bliver der mindre penge hver måned, hvilket  må betyde mindre shopping.

Havde I jer en god nytårsaften og har I mon nogle nytårsforsæt?

10 kommentarer

 • Sikke nogle dejlige billeder fra en skøn nytårs aften hos jer! Og det er nogle gode nytårs forsæt, det kan du sagtens holde! Du sej 😉

  https://nouw.com/blogaboutkathrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke nogle dejlige billeder af jer alle <3
  Det lyder som om I havde en skøn nytårsaften.

  Jeg er helt med på dine nytårsforsæt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Leah Rundblad

  Dejlige billeder fra hvad, der lyder som en dejlig aften 🙂
  Det er nogle fornuftige nytårsfortsæt, du har strikket sammen. På dine vegne frygter jeg allerede første løbetur 😉 Kan huske da det var mig selv. Av!

  Jeg har ikke selv nogle nytårsfortsæt i år. Tror det er første gang 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lille My

   Det var en super god og afslappet aften 🙂

   Haha, ja, jeg glæder mig heller ikke helt så meget 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig gode nytårsforsætte! Det ser så hyggeligt ud jeres aften. Det minder mig om at jeg også skal have gjort vores skabe rene haha 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lille My

   Haha, du må i sving 😛 Det er så dejligt – når det er gjort! 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder som en rigtig hyggelig og dejlig aften og dejligt at have Karla med 🙂
  Jeg har ikke selv nogle nytårsfortsætte, jeg er bedre til nytårshåb 🙂 men jeg synes at dine er gode 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lille My

   Det var så hyggeligt med Karla 🙂
   Nytårshåb lyder heller ikke helt dumt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ÅRET DER GIK 2018