NYT HÅR

24 TIMER I MIT BARSELSLIV #3

Jeg har endnu engang dokumenteret en ganske almindelig dag i min barsel, så læs med her hvis du keder dig! Dagen jeg har taget udgangspunkt i er dagen igår, torsdag d. 18. oktober 2018.

Læs også: 24 timer i mit barselsliv #1

Kl. 00.00: ZzzZzzZzZZzzzzz alle mand sover.
Kl. 03.39: Karla vågner op med et hosteanfald. Hun er stadig lidt små snottet og har en smule svært ved at slippe af med hosten. Jeg tager hende med over i vores seng og ammer hende.
Kl. 03.50: Karla er faldet i søvn igen og jeg ligger hende tilbage i tremmesengen. Vi sover videre.
Kl. 07.45: Jeg vågner – Birk er smuttet på arbejde for et par timer siden, det har jeg ikke opdaget. Jeg ligger og tjekker Instagram, Pinterest, Facebook osv., og lytter til Karla der snorker.
Kl. 08.05: Jeg står op, Karla sover fortsat. Jeg sætter kaffe over og finder morgenmad frem. Tænder computeren og spiser morgenmad og drikker kaffe, mens jeg skriver et indlæg om mit “nye” hår. Jeg udgiver det.
Kl. 08.44: Karla vågner. Jeg skifter ble og jeg ammer.
Kl. 09.02: Karla ligger og hygger sig på sit legetæppe mens jeg får skiftet morgenkåben ud med rigtig tøj og jeg får hurtigt smækket lidt mascara på vipperne og noget saltvandspray i håret. Jeg pakker pusletasken og får ryddet op, luftet ud og redt seng.
Kl. 09.25: Karla har stadig sin natdragt på, så jeg skifter hende og giver hende rigtig tøj på. Jeg ammer hende og ligger hende bagefter i sengen, mens jeg får børstet tænder. Hun får ulddragt og hue på og hun bliver lagt i barnevognen.
Kl. 09.45: Vi er ude af døren og på vej til mødregruppe hygge. Karla sidder op i barnevognen og følger glad med i alt omkring os. Vi går ca. 1 km for at nå derhen. Vi hygger med de andre mødre og deres babyer i et par timer.

Kl. 11.51: Vi siger tak for idag. Karla og jeg går en lang tur sammen med en af de andre fra mødregruppen og hendes søn. Vi nyder det gode efterårsvejr og går blandt andet i skoven.
Kl. 13.42: 8 km senere. Karla og jeg er hjemme igen og har lige fået handlet ind til lidt frokost på vejen. Jeg ammer Karla og ligger hende derefter på legetæppet mens jeg får lavet et par rugbrødsmadder til mig selv, som jeg hurtigt får kværnet.
Kl. 14.10: Karla hygger sig gevaldigt på sit tæppe og det udnytter jeg. Vasketøjskurven er ved at flyde over, så jeg får sorteret det hele og sætter en kogevask over.
Kl. 14.18: Jeg skifter ble og ligger mig på tæppet med Karla. Vi synger lidt sange og bruger fagter som vi har lært til salmesang.
Kl. 14. 39: Jeg sætter kaffe over. Sætter mig ved computeren og drikke kaffen, mens jeg læser blogs. Karla ligger ved siden af og leger lidt selv.
Kl. 14.55: Karla begynder at være lidt utilfreds, så jeg tager hende op og hun sidder ved mig, mens jeg begynder at skrive på det her indlæg.
Kl. 15.08: Karla og jeg hører musik – Popsi og Krelle – og vi danser og synger. Karla skraldgriner.
Kl. 15.44: Jeg ammer Karla og håber hun vil falde i søvn. Det gider hun så ikke. Overhovedet. Jeg ligger hende derfor på sit tæppe og hun leger selv, mens jeg får lagt tøj sammen som blev vasket dagen inden. Jeg sætter en lydbog på, som jeg næsten er færdig med og lytter til den imens. Bagefter får jeg smidt kogevasken i tørretumbleren og får sat en 40’er vask over. Jeg hygger på tæppet med Karla efterfølgende.
Kl. 16.22: Jeg sætter mig ved computeren igen og skriver lidt mere på det her indlæg.

Kl. 16.36: Jeg skifter ble og ammer efterfølgende i håb om at nogen vil tage en lille lur, men det kan jeg godt glemme alt om. Karla er totalt hyper og spræller og smiler det bedste hun har lært.
Kl. 16.51: Karla hygger selv på tæppet, så jeg ser mit snit til at få pudset alle vinduer indvendigt + alle spejle i hytten.
Kl. 17.07: Jeg bliver færdig med at pudse vinduer og spejle og jeg får hentet det rene vasketøj og hænger det til at tørre. Jeg sætter endnu en vask over – denne gang med Karlas tilsavlede bamser og små bløde bøger. De trænger i den grad til en vask.
Kl. 17.18: Jeg tager Karla med i køkkenet og laver aftensmad. Det er heldigvis nemt idag, Birk lavede nemlig en stor omgang kødsovs dagen inden, så det er bare pasta der skal koges. Birk er på sygehuset og besøge hans mor som ligger med lungebetændelse, så Karla og jeg skal spise selv idag.
Kl. 17.44: Vi spiser aftensmad. Karla er ikke særlig samarbejdsvillig og nægter at spise pasta med kødsovs. Jeg giver hende en majs puff i stedet og den ryger lige ned i løgnhalsen.
Kl. 17.59: Vi er færdige med at spise og Karla er helt grisset ind. Jeg vil derfor have hende i bad, men det går ikke helt som ønsket. Da jeg er alene hjemme, ligger jeg et håndklæde på gulvet i bruseren og ligger hende på det. Jeg holder bruseren i hånden og bruser vand på hende – det ender dog med en meget ked af det Karla, så jeg må hurtigt smide tøjet og hoppe under bruseren med hende på armen. Alle er glade – og alle bliver rene. Hun får en ren ble på og kommer i nattøjet – jeg hopper også selv i nattøj bagefter.
Kl. 18.22: Jeg får hentet det sidste vasketøj – nu skal det bare ligges sammen, men det bliver ikke nu. Jeg sætter en kop kaffe over og drikker den, mens Karla sidder med til bords og underholder mig.

Kl. 18.38: Jeg ammer igen og Karla falder i søvn.
Kl. 18.49: Jeg putter Karla og håber hun vil sove lidt mere end de 30-50 minutter hun plejer at tage på det her tidspunkt. Jeg sætter mig ved computeren igen og skriver videre på det her indlæg.
Kl. 19.17: Karla vågner. Hele 28 minutter blev det til….. Hun er ked af det og jeg forsøger at få hende til at sove ved at vugge hende. Det dur slet ikke. Hun kan lugte min mælk. Det plejer at være faren der kan få hende til at sove igen, men han er ikke hjemme. Jeg ammer derfor igen, i håb om at hun så vil falde i søvn. Hun er træt og falder hen. Vågner dog af et hosteanfald lige da hun får dynen på. Suk. Jeg synger for hende, putter hende og går i stuen igen.
Kl. 19.31: Jeg sidder igen ved computeren og skriver videre på dette indlæg.
Kl. 19.55: Birk kommer hjem og vi snakker sammen om dagen der er gået. Han smider sig på sofaen og jeg redigere billeder til det her indlæg. Imens ser vi tv og snakker.
Kl. 20.29: Karla græder og Birk går ind til hende. Jeg spiser en clementin og går i gang med at ligge alt det rene vasketøj sammen.
Kl. 20.46: Karla gider ikke sove. Hun nyder lidt kvalitetstid med sin far som hun ikke har set hele dagen. Jeg børster tænder mens de hygger.
Kl. 20.55: Jeg ligger mig i sengen og ammer Karla til hun falder i søvn. Hun ligger og sover ved siden af mig indtil Birk kommer ind i seng. Han ligger hende over i tremmesengen og vi sover alle tre.
Kl. 00.00: ZzzZzzZZzzZzzzz

Læs også: 24 timer i mit barselsliv #2

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NYT HÅR