LIDT OM SUNDHED OG ET PAR KG FOR MEGET

24 TIMER I MIT BARSELSLIV #1

Efter at have læst Louises indlæg “et døgn i mit liv” fik jeg lyst til at lave et lignende indlæg – så kan I få en fornemmelse af hvordan en helt almindelig hverdag ser ud hjemme hos os. Lige som Louise, har jeg også ofte hørt den der med “kan du godt få tiden til at gå?” eller “keder du dig ikke?” Jeg indrømmer at jeg i de første par uger af min barsel (efter Birk startede på job igen), kunne jeg faktisk godt kede mig lidt. Karla lavede nærmest ikke andet end at sove i starten – sådan er det ikke heeeelt længere. Hun er stadig (7-9-13) en nem, glad og mild pige (det meste af tiden). Hun har også dage hvor hun bare er hel umulig, ikke vil sove osv.
Men, nu til de 24 timer i en helt almindelig barselsdag hos os. Jeg har taget udgangspunkt i dagen igår, altså onsdag fra kl. 00.00 til i dag, torsdag kl. 00.00. Timerne forløb sig således;

Kl. 00.00: Vi sover alle tre. Karla var pylret og ked af det da hun skulle puttes og vi sov først kl. 23.00.
Kl. 02.19: Karla vågner… (Hun har sovet igennem stort set siden hun var 3 uger, men de sidste par dage er hun vågnet op hver nat. Vi mistænker lidt at der er tænder på vej – og så skal der nok også lidt tilvænning til at være kommet i tremmeseng). Jeg ammer hende liggende i sengen, tjekker Instagram på telefonen for at holde mig vågen. Birk sover.
Kl. 02.35: Karla er faldet i søvn ved brystet og jeg ligger hende over i hendes egen seng igen og jeg falder i søvn med det samme jeg ligger mig i sengen.
Kl. 05.10: Karla vågner igen. Birk er stået op og er i bad. Jeg skifter hende og Birk kommer ud og siger godmorgen til hende, i mens jeg tisser. Jeg ligger mig tilbage i sengen og ammer igen Karla.
Kl. 05.32: Karla er faldet i søvn og hun får lov til at sove videre i sengen ved siden af mig på Birks plads, da han smutter på arbejde.
Kl. 07.45: Mit vækkeur ringer og jeg står og tager tøj på, børster hår og putter kontaktlinser i. Karla sover fortsat.
Kl. 07.58: Jeg sætter kaffe over og laver morgenmad.
Kl. 08.10: Jeg sætter mig ved computeren og går i gang med at skrive dette indlæg, i mens jeg spiser min morgenmad som ligesom de fleste andre morgener består af en skål neutral yoghurt med müsli, en kop kaffe og en halv liter vand.
Kl. 08.25: Karla vågner og jeg går ind og siger godmorgen til hende. Mens hun ligger og strækker sig og får øjne børster jeg tænder.
Kl. 08.31: Jeg skifter Karla og hun får tøj på. Bagefter ammer jeg hende.
Kl. 08.50: Karla er færdig med at spise.
Kl. 08.55: Karla ligger på legetæppet med alle sine legesager og hygger lidt med sig selv, i mens jeg tømmer opvasker og rydder op.
Kl. 09.25: Karla og jeg bliver hentet af en fra mødregruppen. Vi skal til babysvømning og efterfødselstræning. På vej ud af døren kommer der en sms fra træneren der er blevet syg. Vi tager afsted alligevel for at bade med de små.
Kl. 09.45: Vi lander i omklædningsrummet, ammer, bader og gør klar til at svømme. 
Kl. 10.00:
Vi bader med de små i 20 minutters tid. Karla er helt vild med det. Bagefter går vi bad, får ren ble på og tøj på. Jeg ammer og så spiser vi frokost sammen med tre andre mødre derude inden vi tager hjem igen. 
Kl. 13.05:
Vi er hjemme igen og Karla er faldet i søvn på vejen hjem i bilen. Derfor skynder jeg mig at gøre barnevognen klar og får puttet hende i den, så vi kan gå en tur og hun kan fortsætte sin lur. Vi går 12,5 km. 
Kl. 15.40:
Vi er hjemme fra gåturen og Karla vågner. Karla bliver skiftet – hun har skidt igennem, så en ren body kommer på. Bagefter slapper vi af og jeg får drukket en masse vand. 
Kl. 15.52:
Jeg ammer Karla. 
Kl. 16.20:
Vi går i køkkenet. Karla sidder i sin stol og holder øje med mig der forbereder aftensmaden. Vi skal have salat rester fra igår og kylling bøf. Jeg rører farsen og laver den til bøffer og krydrer dem. Bagefter dækker jeg bord. 
Kl. 16.35:
Jeg sorterer vasketøjet og får sat en kogevask over med håndklæder fra dagens svømmetur og alle ugens stofbleer. 
Kl. 16.40:
Birk kommer hjem fra arbejde og han hygger lidt med Karla inden jeg tager hende med i stuen og ammer hende. I mens steger Birk bøf.
Kl. 17.05: Vi spiser aftensmad.
Kl. 17.30: Birk leger med Karla i mens jeg tager af bordet og rydder op i køkkenet.
Kl. 17.40: Birk hygger fortsat med Karla, i mens bruger jeg tiden på at læse lidt blogs.
Kl. 17.57: Jeg ammer igen.
Kl. 18.17: Karla er faldet i søvn ved brystet, så Birk gør barnevognen klar og vi går en tur med hende. Vi går 5 km og hun sover hele vejen.
Kl. 19.20: Vi er hjemme fra gåturen og jeg går ned i kælderen og putter vasketøjet i tørretumbleren, imens skifter Birk ble.
Kl. 19.30: Jeg ammer igen.
Kl. 19.55: Vi drikker en kop kaffe og spiser en müslibar i mens Karla leger lidt selv på sit tæppe.
Kl. 20.06: Jeg går i kælderen og sætter en vask over med vores badetøj.
Kl. 20.10:
Jeg leger med Karla på tæppet inden jeg igen ammer. 
Kl. 21.08:
Jeg henter vasketøjet i kælderen og hænger det til tørre. Vasketøjet fra tørretumbleren ligger jeg sammen og ligger på plads. Bagefter rydder jeg op i stuen så den er fri for alverdens farverigt og larmende legetøj. Birk hygger med Karla i mens. 
Kl. 21.30:
Jeg renser mit ansigt og børster tænder, i mens Birk gør Karla natklar. Ren ble og nattøj. 
Kl. 21.40:
Jeg ammer Karla liggende i sengen. Birk har arbejdet hele aftenen på computeren (vidst nok nogle tegninger der skal være færdige inden weekenden) og han fortsætter med at arbejde. 
Kl. 22.50:
Jeg vågner op. Jeg er faldet i søvn mens jeg har ammet. Karla sover også, så jeg ligger hende over i hendes egen seng. Birk arbejder stadig, så jeg ligger mig til at sove.
Kl. 00.00: ZzzZZzzZzzZzz

Læs også: Min fødselsberetning

8 kommentarer

 • Det er hyggelig læsning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Leah Rundblad

  Fedt indlæg! Det kunne jeg godt blive inspireret af 😉
  – Og ja, der er faktisk rigeligt at tage sig til på sådan en barselsdag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt jeg kunne inspirere dig – og tak for link 🙂 Jeg tager hatten af for din energi. I får godt nok gået nogle lange ture 🙂 Mega sejt. Vi var i svømmehallen i dag, og det tog alt min energi. Han er nu også en stor og tung basse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lille My

   Tak for idéen 🙂

   Tusind tak søde. Ja, man bliver helt træt i kroppen efter sådan en gang svøming – og tænker også det bliver hårdere jo større babyerne bliver 😛 Han er en dejlig basse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er et fedt indlæg. Har aldrig læse noget i den stil før, men jeg er VILD med det! Du er altså SEJ Stine <3 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LIDT OM SUNDHED OG ET PAR KG FOR MEGET