OPSKRIFT / APPELSINMOUSSE MED KNAS

I dag vil jeg lige dele en lille opskrift på en dessert med jer. Det er en dessert min søster har lavet til mig et par gange – og den er virkelig god. Hendes dessert er dog med lime – jeg har forsøgt mig med appelsin i stedet. Så hvis I er mere til lime, så bytter I bare appelsinskal-og saft ud med lime i opskriften. Jeg kan i hvert fald love jer for at begge udgaver er rigtig lækre.
Du skal bruge (til ca. 4-5 personer):
Bund:
– 60 gram smør
– 125 gram digestive kiks
– 50 gram hvid chokolade med knas (jeg brugte den hvide Rittersport)
Appelsinmousse:
– 4 blade husblas
– 200 gram kvark (græsk yoghurt kan også anvendes)
– 2 dl creme fraiche 18%
– 120 gram sukker
– 2 tsk revet appelsinskal (skal være en øko appelsin)
– 2 spsk. appelsinsaft
– 2,5 dl fløde
Læs også: Opskrift / Oreo cheesecake
Sådan gør du:
– Smelt smørret og knus kiks og chokolade imens.
– Bland det afkølede smør sammen med kiks og chokolade.
– Kiksemassen fordeles i de glas du vil servere i eller i et fad. Ca. 2 cm tykt lag.
– Husblassen lægges i blød i koldt vand i 5 minutter.
– Kvark, creme fraiche, sukker og appelsinskal røres sammen indtil alt sukker er opløst.
– Husblassen tages op smeltes over vandbad og afkøles efterfølgende.
– Husblas og appelsinsaft blandes i kvarkblandingen og røres godt sammen.
– Fløden piskes stiv og vendes forsigtigt i cremen.
– Massen fordeles oven på kiksebunden og det stilles på køl i nogle timer inden servering.
Læs også: Opskrift / Instakage
Læs også: Opskrift / veganske chokolademuffins
Hvor er det lækkert! Dem må jeg prøve til gæster snart! 🙂 Tak for inspiration! 😉