KASKET KARL

OPSKRIFT / VERDENS BEDSTE TUNMOUSSE

dsc_0005

dsc_0003Jeg elsker tunmousse – især min søsters, den er perfekt og har den helt rette konsistens.  Jeg synes ofte turmousse kan blive for gele-agtig eller alt for fast i konsistensen og det bryder jeg mig ikke om. Denne tun mousse er lækker og luftig – alt bliver bare bedre med flødeskum i, hæh. Nu til opskriften:

Du skal bruge:

– 4 dåser tun i vand
– 1 pakke husblas
– En halv dl hvidvinseddike
– 1 citron
– 9 gram salt
– Peber
– 2,5 dl piskefløde
– En stor 18% creme fraiche 
– 9 gram løg

Sådan gør du:

– Husblassen lægges i blød i koldt vand.
– Tun drænes for vand og “moses” med en gaffel.
– Løget blendes og blandes sammen med tun, creme fraiche og hvidvinseddike.

– Salt, peber og citronsaft tilsættes efter behov. Smag til.
– Husblassen tages op af vandet og det værste vand vrides af. Husblassen smeltes derefter i en skål over vandbad.
– Lad husblassen køle af og bland så i tun blandingen.
– Fløden piskes og vendes forsigtigt i tun blandingen.
– Lad tunmoussen køle af i minimum 6 timer inden den serveres.
– Pynt med agurk, tomat og æg – eller hvad du nu godt kan lide. Jep, det ser ret 80’er agtigt ud, men det smager godt!

Læs også: Bagt kartoffelmos

   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KASKET KARL