OPSKRIFT / KARTOFFELSALAT

Jeg lavede kartoffelsalat den anden aften – en god og syndig en af slagsen. Jeg elsker kartoffelsalat og det hører sig til på lune forårs/sommeraftener med grillen tændt. Vi udnyttede det gode vejr vi havde i weekenden og grillede lækre kyllingbøf og fik dertil denne kartoffelsalat. Opskriften har jeg fra min søster – jeg har dog peppet den lidt op med radisser.
Du skal bruge (til 4 personer):
– 1 kg kartofler
– 400 gram mayonnaise
– 3 spsk eddike
– 5 tsk sukker
– Salt
– Peber
– 1 stort løg
– 2 dl piskefløde
– 1 bundt purløg
– 1 bundt radiser
Fremgangsmåde:
– Kartoflerne skrælles og skæres ud i tern. Koges til de er færdige (pas på de ikke overkoges).
– Mayonnaise, eddike og sukker røres sammen og der smages til med salt og peber.
– Løg og purløg hakkes fint og radisserne skæres i skriver. Det hele blandes i.
– Fløden piskes til flødeskum og vendes i mayonnaiseblandingen.
– De afkølede kartoffeltern vendes i blandingen og der pyntes med purløg og radisser på toppen.
Hvor lyder det lækkert og sommerligt 🙂