FROST

OPSKRIFT / TOMATSUPPE

Jeg lavede tomatsuppe i går – desværre var jeg lidt for generøs med saltbøtten, så den var meget salt. Note til mig selv: smag mere til undervejs … & blend suppen til den er helt fri for klumper ;–) Nå, men nu til opskriften – jeg vil prøve og lave den igen og med mindre salt næste gang!

Du skal bruge:

– 5 store tomater på stilk
– 500 gram cherrytomater på stilk
– 4 fed hvidløg
– 3 stilke bladselleri
– 2  løg
– 3 grønsagsboullion terninger
– Salt og peber
– 250 ml vand
– En stor spiseske creme fraiche 38%

Tilbehør:

– Creme fraiche
– Brød
– Frisk basilikum

Sådan gør du:

1. Tomaterne skylles, skæres i tern og vendes i olie med salt + peber. De bages derefter i ovnen i ca.  15 minutter på 200 grader – varmluft.
2. Løg og hvidløg hakkes fint og svitses i olie.
3. Sellerien hakkes og puttes i gryden. Der svitses yderlige.
4. Tomaterne tages ud af ovnen og puttes i gryden sammen med løg, hvidløg og selleri.
5. Vand og grønsagsboullion hældes i gryden og det skal nu stå og småkoge i 20 minutter.
6. Suppen blendes med creme fraiche og smages til med salt og peber.

Læs også: Opskrift / Efterårssuppe

   

12 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FROST