OPSKRIFT / TOMATSUPPE

Jeg lavede tomatsuppe i går – desværre var jeg lidt for generøs med saltbøtten, så den var meget salt. Note til mig selv: smag mere til undervejs … & blend suppen til den er helt fri for klumper ;–) Nå, men nu til opskriften – jeg vil prøve og lave den igen og med mindre salt næste gang!
Du skal bruge:
– 5 store tomater på stilk
– 500 gram cherrytomater på stilk
– 4 fed hvidløg
– 3 stilke bladselleri
– 2 løg
– 3 grønsagsboullion terninger
– Salt og peber
– 250 ml vand
– En stor spiseske creme fraiche 38%
Tilbehør:
– Creme fraiche
– Brød
– Frisk basilikum
Sådan gør du:
1. Tomaterne skylles, skæres i tern og vendes i olie med salt + peber. De bages derefter i ovnen i ca. 15 minutter på 200 grader – varmluft.
2. Løg og hvidløg hakkes fint og svitses i olie.
3. Sellerien hakkes og puttes i gryden. Der svitses yderlige.
4. Tomaterne tages ud af ovnen og puttes i gryden sammen med løg, hvidløg og selleri.
5. Vand og grønsagsboullion hældes i gryden og det skal nu stå og småkoge i 20 minutter.
6. Suppen blendes med creme fraiche og smages til med salt og peber.
Læs også: Opskrift / Efterårssuppe
Muums, elsker tomatsuppe! Krydser fingre for, at den bliver mindre saltet næste gang 😉 hehe
http://www.amaliefernande.dk