OUTFIT #222

OPSKRIFT / BAGT KARTOFFELMOS

Jeg elsker kartoffelmos og har derfor prøvet kræfter med en bagt udgave med ost. Jeg synes selv at den smager skønt og det er bestemt en ret jeg kommer til at lave mange flere gange! Vi fik ovnbagt kylling og salat til, men vil vove at påstå at man kan spise alt slags kød til kartoffelmosen – og tænker også den vil fungere som ret i sig selv med en lækker salat til. Jeg har nedenunder bikset en opskrift sammen til jer:

Du skal bruge: (til 4-6 personer)

– 1200 gram kartofler
– 3 økologiske æg
– 75 gram smør
– 2,5 dl sødmælk
– 200 gram revet cheddarost
– 0,5 tsk muskatnød
– 2,5 tsk salt
– Lidt peber

Sådan gør du:

1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
2. Kog kartoflerne i ca. 20 minutter.
3. Vandet hældes fra og kartoflerne blendes.
4. Smør og mælk tilsættes og der blendes yderligere.
5. Del de tre æg og hæld blommerne i kartoffelmosen og rør sammen.
6. Æggehviderne piskes stive.
7. Tilsat muskatnød, salt og peber og vend til sidst de piskede æggehvider i.
8. Lav skiftevis et lag med kartoffelmos og et tyndt lag cheddarost i et ildfast fad og afslut med ost på toppen.
9. Kartoffelmosen bages i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OUTFIT #222