OPSKRIFT / KARTOFFEL-PORRE SUPPE

SCANNING, ÆGUDTAGNING, SMERTER & ÆGOPLÆGNING

SÅ vil jeg igen dele lidt ud af min lille “dagbog”. I kan også læse første del og anden del.

23. september
Endnu en scanning! Scanningen viste at der var kommet mange flere æg og at jeg nu kunne få en dato for ægudtagning! Jeg skulle forsætte med mine hormonindsprøjtninger og sprøjterne der skulle undgå ægløsning. Det vil sige sprøjter morgen og aften. Vi kørte på apotektet og fik købt mere medicin til ægudtagningen. En rigtig dyr omgang med alt det medicin!

27. september
Dagen for ægudtagning! Jeg vågnede op med de ledeste smerter i æggestokkene – den smerte kan ikke beskrives, jeg kunne slet ikke være i min krop. Av av av. Jeg skulle kæmpe for at tisse, det krampede så meget at jeg ikke kunne presse, virkelig ubehageligt. Jeg måtte kun få en let morgenmad, så jeg kværnede en banan inden vi kørte til Skive, hvor vi skulle være kl. 8. Jeg havde en varmepude med i bilen som kunne tage lidt af smerterne. Kl. 8 måtte jeg endelig tage smertestillende og en beroligende pille og jeg blev lagt i en seng i en hvilestue indtil medicinen virkede. Jeg blev noget svimmel og ret træt. Sygeplejersken satte et drop i armen på mig, så jeg kunne få bedøvelse derigennem. Kl. 9 var det tid og jeg kom ind på stuen og blev lagt klar. Jeg kunne næsten ikke holde øjnene åbne undervejs og var lykkelig over at indgrebet ikke gjorde ondt. Det viste sig at jeg havde vanvittig mange æg og jeg fik taget 22 ud. Resten af dagen blev tilbragt i sengen.
De næste par dage var faktisk ulidelige. Jeg havde så ondt i maven/æggestokkene og jeg lå i sengen i 3 dage og kunne ikke så meget andet end at ligge der, øv!

2

30. september Dagen var endelig kommet for ÆO. Blæren skulle være fuld ved ægoplægningen, næsten ulideligt ? stadig i smerter og så tissetrængende ? dårlig kombi. Tv-holdet var med igen i dag og de fik filmet lidt inden vi skulle i gang.
Vi blev kaldt ind og startede ud med at høre hvordan vores befrugtede æg havde haft det. 22 æg blev taget ud, 12 blev befrugtet, men kun et par stykker af dem havde delt sig som de skulle og var perfekte. Fint, jeg skulle jo også kun have 1 perfekt befrugtet æg op og det andet kunne blive frosset ned (desværre viste det sig at det der skulle fryses ned ikke fungerede alligevel – nederlag).
Undersøgelsen gik i gang og der blev filmet. Meget grænseoverskridende!! Denne gang var det en kameraMAND og ikke en dame og jeg synes han filmede lige tæt på nogle gange. Nå, men jeg fokuserede kun på det som det handlede om ? at få ægget sat op.
Professoren som skulle sætte ægget op var rigtig sød og han var god til at forklare hvad han gjorde og fik mig til at føle mig tryg og tilpas trods omstændighederne. Ægget blev sat op og så var det bare med at tænke positive tanker og håbe på det bedste. Nu, var der nogle meget lange dage i vente indtil jeg skulle ind og have taget en graviditetstest den 11. oktober.

3-35

To be continued…

12 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OPSKRIFT / KARTOFFEL-PORRE SUPPE