EN TUR I SKOVEN

JEG HAR EN HEMMELIGHED…

…og den har jeg holdt for mig selv siden maj. Det er med rystende fingre og et hjerte der banker ekstra hurtigt, jeg skriver dette indlæg. Birk og jeg er i fertilitetsbehandling. Vi vil gerne være forældre og kan ikke blive det på den naturlige måde – så ved I hvad det her kommer til at handle om! B og jeg har længe snakket om børn ? faktisk i omkring 2-3 år tror jeg, men fordi vi netop ikke kan blive gravide på den naturlige måde, har vi aldrig rigtig haft modet til at tage springet og komme i gang med behandling ? det er ikke noget ?man bare lige gør? ? det er en længere rejse. I maj 2016 besluttede vi så at nu skulle det altså være. Tiden var god til det, vi følte os mentalt parate og vi synes vores alder var/er en god alder at få børn i. Jeg er 26 og B er 29.

Jeg skriver dette indlæg fordi vi skal være med i tv udsendelsen “Sundhedsmagasinet” på DR1, tirsdag den 15. november kl. 21.55 og dermed ikke længere kan holde på vores “lille” hemmelighed. Vi valgte at sige ja til at være med, da vi synes der skal fokus på fertilitetsbehandling. Det er et tabu og mange er flove over at være i denne behandling og det synes vi der skal laves om på! Der er virkelig mange mennesker der desværre ikke selv kan få børn og må have hjælp. Det er ikke noget man skal være flov over, man kan jo ikke selv gøre for det. Vi håber at programmet vil være med til at sætte fokus på “problemet”, hjælpe andre der er i samme situation og at der kan komme mere åbenhed omkring emnet!

DR1 har fulgt os igennem vores 1. forsøg, som desværre ikke blev til en graviditet. Det er utrolig hårdt at være i behandling og man kan slet ikke forestille sig hvor tærende det er, før man selv har prøvet det. Vi gik til det hele med meget positivitet og tænkte det nok skulle gå nemt og smertefrit, men vores første forsøg blev desværre et negativt resultat. En skrækkelig besked at få. Vi har været meget kede af det – det er psykisk og fysisk hårdt, men nu ser vi fremad og håber at det lykkedes i næste omgang. Jeg har skrevet “dagbog” omkring hele forløbet og vil dele lidt derfra i dette indlæg. Jeg vil dele mere af min “dagbog” senere, men for at indlægget ikke skal blive alt for langt, starter jeg ud med opstarten af forløbet.

3

Opstarten
Vi troede at det ville være nemt at få en henvisning til behandling, da B jo er tidligere leukæmipatient og det ligger til grund for fertilitetsbehandlingen. Kemoen har ødelagt sædkvaliteten og vi må derfor have hjælp. Vi tog til min læge for at få henvisningen, men han ville ikke give den i første omgang. Han vidste ærligt talt ikke noget som helst omkring fertilitetsbehandling og han måtte sidde og google sig til svar på de spørgsmål vi havde. Vi gik derfra ret skuffede og frustrerede. Heldigvis fik vi så senere en henvisning fra sygehuset i Aarhus, hvor B årligt går til tjek for at se om alt er som det skal være. Nu kunne vi endelig komme i gang! Jeg skulle til lægen og have lavet en gynækologisk undersøgelse, et celleskrab og på sygehuset og have taget en række blodprøver. Alt var godt og jeg var sund og rask, så vi kunne nu endelig få en tid på fertilitetskliniken på Regionshospitalet i Skive. Vi valgte netop dette sted, da de har ry for at være Danmarks bedste klinik indenfor dette område. Vi fik tid den 21. juni 2016.

21. juni 2016
Meget nervøse og spændte på det hele ankom vi til det første møde på Skive Fertilitetsklinik. Vi blev kaldt ind til en af lægerne og hun fortalte hvilken metode vi skulle bruge. Det blev til reagensglasbehandling, hvilket kort sagt vil sige at jeg skal igennem en hormonbehandling, have udtaget æg, de skal derefter befrugtes med B?s sædceller ? og så tilbage i mig. Efter samtalen blev jeg scannet og alt så fint ud. Det var noget grænseoverskridende at skulle ligge der med benene oppe og blive scannet, men lægen var sød og det gik heldigvis hurtig! Inden vi kørte hjem fik en dato til næste møde, som ville være et såkaldt “kick off møde”. Et møde sammen med andre par, for at høre mere omkring behandlingen mm.

4

Det var det for denne gang! Jeg har været nervøs for at udgive dette indlæg, men fordi vi kommer i landsdækkende tv, så mente jeg det var på sin plads også at dele med jer! Bloggen er trods alt min “dagbog” og det er rart at komme ud med tankerne her og tankerne er der rigtig mange af for tiden! Vores familier er meget forstående og støtter os i “projektet”, hvilket betyder alt. Fertilitetsbehandling skal ikke være et tabubelagt emne. #brydtabuet

1

   

34 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN TUR I SKOVEN