EN TUR I SKOVEN

JEG HAR EN HEMMELIGHED…

…og den har jeg holdt for mig selv siden maj. Det er med rystende fingre og et hjerte der banker ekstra hurtigt, jeg skriver dette indlæg. Birk og jeg er i fertilitetsbehandling. Vi vil gerne være forældre og kan ikke blive det på den naturlige måde – så ved I hvad det her kommer til at handle om! B og jeg har længe snakket om børn ? faktisk i omkring 2-3 år tror jeg, men fordi vi netop ikke kan blive gravide på den naturlige måde, har vi aldrig rigtig haft modet til at tage springet og komme i gang med behandling ? det er ikke noget ?man bare lige gør? ? det er en længere rejse. I maj 2016 besluttede vi så at nu skulle det altså være. Tiden var god til det, vi følte os mentalt parate og vi synes vores alder var/er en god alder at få børn i. Jeg er 26 og B er 29.

Jeg skriver dette indlæg fordi vi skal være med i tv udsendelsen “Sundhedsmagasinet” på DR1, tirsdag den 15. november kl. 21.55 og dermed ikke længere kan holde på vores “lille” hemmelighed. Vi valgte at sige ja til at være med, da vi synes der skal fokus på fertilitetsbehandling. Det er et tabu og mange er flove over at være i denne behandling og det synes vi der skal laves om på! Der er virkelig mange mennesker der desværre ikke selv kan få børn og må have hjælp. Det er ikke noget man skal være flov over, man kan jo ikke selv gøre for det. Vi håber at programmet vil være med til at sætte fokus på “problemet”, hjælpe andre der er i samme situation og at der kan komme mere åbenhed omkring emnet!

DR1 har fulgt os igennem vores 1. forsøg, som desværre ikke blev til en graviditet. Det er utrolig hårdt at være i behandling og man kan slet ikke forestille sig hvor tærende det er, før man selv har prøvet det. Vi gik til det hele med meget positivitet og tænkte det nok skulle gå nemt og smertefrit, men vores første forsøg blev desværre et negativt resultat. En skrækkelig besked at få. Vi har været meget kede af det – det er psykisk og fysisk hårdt, men nu ser vi fremad og håber at det lykkedes i næste omgang. Jeg har skrevet “dagbog” omkring hele forløbet og vil dele lidt derfra i dette indlæg. Jeg vil dele mere af min “dagbog” senere, men for at indlægget ikke skal blive alt for langt, starter jeg ud med opstarten af forløbet.

3

Opstarten
Vi troede at det ville være nemt at få en henvisning til behandling, da B jo er tidligere leukæmipatient og det ligger til grund for fertilitetsbehandlingen. Kemoen har ødelagt sædkvaliteten og vi må derfor have hjælp. Vi tog til min læge for at få henvisningen, men han ville ikke give den i første omgang. Han vidste ærligt talt ikke noget som helst omkring fertilitetsbehandling og han måtte sidde og google sig til svar på de spørgsmål vi havde. Vi gik derfra ret skuffede og frustrerede. Heldigvis fik vi så senere en henvisning fra sygehuset i Aarhus, hvor B årligt går til tjek for at se om alt er som det skal være. Nu kunne vi endelig komme i gang! Jeg skulle til lægen og have lavet en gynækologisk undersøgelse, et celleskrab og på sygehuset og have taget en række blodprøver. Alt var godt og jeg var sund og rask, så vi kunne nu endelig få en tid på fertilitetskliniken på Regionshospitalet i Skive. Vi valgte netop dette sted, da de har ry for at være Danmarks bedste klinik indenfor dette område. Vi fik tid den 21. juni 2016.

21. juni 2016
Meget nervøse og spændte på det hele ankom vi til det første møde på Skive Fertilitetsklinik. Vi blev kaldt ind til en af lægerne og hun fortalte hvilken metode vi skulle bruge. Det blev til reagensglasbehandling, hvilket kort sagt vil sige at jeg skal igennem en hormonbehandling, have udtaget æg, de skal derefter befrugtes med B?s sædceller ? og så tilbage i mig. Efter samtalen blev jeg scannet og alt så fint ud. Det var noget grænseoverskridende at skulle ligge der med benene oppe og blive scannet, men lægen var sød og det gik heldigvis hurtig! Inden vi kørte hjem fik en dato til næste møde, som ville være et såkaldt “kick off møde”. Et møde sammen med andre par, for at høre mere omkring behandlingen mm.

4

Det var det for denne gang! Jeg har været nervøs for at udgive dette indlæg, men fordi vi kommer i landsdækkende tv, så mente jeg det var på sin plads også at dele med jer! Bloggen er trods alt min “dagbog” og det er rart at komme ud med tankerne her og tankerne er der rigtig mange af for tiden! Vores familier er meget forstående og støtter os i “projektet”, hvilket betyder alt. Fertilitetsbehandling skal ikke være et tabubelagt emne. #brydtabuet

1

34 kommentarer

 • Hvor er det bare flot af dig at stå frem med det og være et forbillede for mange andre par, som prøver at få børn. Jeg håber, at det lykkes for jer (og gerne inden for den nærmeste fremtid). <3
  Kram,

  http://nikkilund.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh I er for skønne – og vildt seje begge to! Håber på det bedste fremover, og glæder mig til at følge med i det hele <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Stine! Hvor er du sej at du skriver det og samtidig er så åbent omkring det.
  Jeg synes at det er en rigtig flot ting, at I er gået i behandling og har aldrig tænkt på det, som være et tabu. Tvært imod, så er det hammer sej at man gør så meget, for noget man gerne vil – det er et ønske barn uden lige 🙂
  Jeg håber at det lykkes, glæder mig til at se udseendelsen og til at følge med i processen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er du bare modig og stå frem og fortælle din historie 😉 Ønsker jer virkelig held og lykke fremover <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Held og lykke til jer begge, jeg håber i får et positivt resultat, og sejt af jer at sætte fokus på tabuet:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig meget held og lykke til jer – kæmpe kram!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søde Stine, hvor er det bare sejt at du deler det på bloggen og også i et tv-program.
  Jeg glæder mig til at se programmet, og så håber jeg virkelig det lykkes for jer! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt med et tv program, glæder mig til at se det 🙂
  I kæmpe godt og sammen er I stærkere.
  Det er ikke altid nemt, jeg kender flere som har været møllen igennem.
  Go go go 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det er helt vildt flot, at du åbner op for det <3. Det er meget sårbart at tage sådan et emne op, men desværre er der jo flere og flere, der ikke kan få børn. Så det er helt sikkert et emne, der er værd at tage op.
  Jeg er helt sikkert på, at det nok skal lykkedes for jer. Det krydser jeg i hvert fald fingre for <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak søde <3

   Ja, vi synes også det var vigtig der kom fokus på det, fordi det netop er et stigende problem desværre 🙁

   TAK <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, wauw. Det glæder jeg mig til at se i TV og læse mere om. Det kan virkelig ikke være nogen rar oplevelse. Håber det lykkes for jer <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hvor er det et fint og ærligt indlæg kære Stine! Flot at du deler – Og at I har mod på at optræde på TV i så privat og sårbar en tid! 🙂
  Jeg kender flere par som ligesom jer er endt i behandling – 3 par! De har alle børn idag! Lige så mange som de gerne ville! Men det er ikke sket i første forsøg! Jeg håber, I kan bevare roen og holde modet, troen og humøret højt undervejs – En dag skal det nok lade sig gøre! 🙂 Og der venter jer jeres livs gave, det lover jeg dig!
  Mange tanker til jer – Jeg hepper på jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for din besked søde Ida! 🙂

   Jeg håber vi er ligeså heldige som dem du kender. Det er hårdt, men ja, man må holde troen og humøret oppe, ellers er det ikke meget værd.

   Tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er I bare seje :-* jeg kan slet ikke forstille mig hvor hårdt det må være, jeg ville være mega frustreret og meget ked af det. Jeg håber virkelig at det lykkes for jer, en stor pose kærlighed herfra <3
  Jeg syntes det er en meget vigtig detalje, at I ikke søger behandling fordi I 45 og 50 år, og det derfor er naturligt at fertiliteten er i bund. B har været vildt syg, og den gift der reddede ham, har desværre sendt hans fertilitet i bund, så selvfølgelig skal I have hjælp!
  Knus og kram til jer begge 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak! <3

   Kunne heller ikke sætte mig ind i det inden vi gik i gang. Man kan ikke forklare hvor hårdt det er 🙁 Man må være stærk og tro på det.

   Tusind tak for din besked! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu kæft hvor er det bare stort, at du deler dette. Fertilitetsbehandling burde ikke være et tabu overhovedet, så det er mega sejt at i vil sætte mere fokus på det og er med i programmet. Jeg ønsker jer alt det bedste ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puha søde! Hvor er du sej <3 Jeg ønsker jer alt det bedste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wauw – hvor er du bare fantastisk sej at du deler det ❤️❤️ Håber virkelig alt det bedste for jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er et sejt menneske, og det er fedt at du deler det med os. Jeg håber inderligt at I vil få et positivt resultat på et tidspunkt! Virkelig, held og lykke. God karma til jer!♥

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er I bare mega seje, at i vil sætte mere fokus på fertilitetsbehandling ved at fortælle jeres historie! Og sejt at du deler det herinde med os <3 Jeg krydser fingre og ønsker jer al mulig held og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN TUR I SKOVEN