SMUKKE SILKEBORG #14

OPSKRIFT / HOKKAIDOSUPPE

2

Suppe er lækkert, især om efteråret og nu er det lige sæson for græskarsuppe! Jeg lavede en stor portion suppe i søndags og har faktisk spist det lige siden – både til frokost og aftensmad ;–) Jeg synes selv den blev ret vellykket – selvom det er med egen opskrift. Den er cremet og mild i smagen. Har I nogle gode opskrifter på supper, så modtages de med kyshånd! Nu til opskriften:

Suppe:

– 1 hokkaido græskar
– 2 løg
– 3 fed hvidløg
– 3 dl creme fraiche (18%)
– 2 stk. grøntsagsbouillon (fond du chef)
– 1,2 l. vand
– Peber
– Chilisalt (alminde salt kan også bruges)
– Kokosolie til stegning

Tilbehør:
– Græskarkerner
– Creme fraiche
– 1 æble
– Naan brød

Sådan gør du:

1. Løg og hvidløg skrælles og blendes.
2. Hokkaidogræskaret vaskes, kernerne indeni fjernes og hokkaidoen skæres i tern (inkl. skræl).
3. Løg, hvidløg og græskartern svites i en gryde med lidt kokosolie i et par minutter.
4. Vandet og de to grønsagsbouilloner tilsættes og det bringes i kog. Koges i 20 minutter.
5. Det hele blendes til det får en cremet konsistens.
6. Tilsæt creme fraiche og blend igen. Smag til med chilisalt og peber.
7. Brødet varmes og æblet skæres i skiver.
8. Suppen er nu færdig. Top den med en klat creme fraiche, græskarkerner og et par æbleskiver og brød som tilbehør.

   

12 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SMUKKE SILKEBORG #14