10 TING JEG ER BANGE FOR

NOGET OM AT BLIVE KOPIERET

dsc_0145

Jeg er så småt begyndt at tegne lidt plakater med henblik på at sælge og i fremtiden som et sortiment i min og B’s virksomhed, som vi ønsker at starte op snart. Jeg nyder at sidde og tegne i Photoshop og kan bruge virkelig mange timer på det. Jeg lavede nogle plakater for et stykke tid siden og lagde dem ud på sociale medier. Nogle personlige plakater, som jeg havde brugt meget tid på at designe og udarbejde.

Så sker der det, at jeg en dag falder over et billede på instagram med et billede af mit, MIT, design hvor der er en tilhørende tekst med noget ala “leger med nye designs til mine plakater” – are you kidding me?! Jeg blev så rasende, det var nemlig en tro kopi af mit design og ikke noget personen selv “legede med”. Jeg forstår slet ikke hvordan man kan samvittighed til at kopiere så åbenlyst og så selv tage æren for det, det er bare ikke i orden. Jeg skrev en mail til personen som efterfølgende fjernede billedet med en lille undskyldning – jeg er ret sikker på at personen fik sig en lærestreg og ikke laver samme nummer en anden gang.

Jeg synes at det er helt okay at blive inspireret, det bliver vi alle og jeg bliver det selv, men jeg synes der er langt fra inspiration til direkte at kopiere. Jeg ved at det helt sikkert ikke bliver sidste jeg oplever at blive kopieret. Det er ærgerligt, men sådan er det i “design verdenen” – folk kopiere hinanden helt ekstremt. Øv for en skefuld.

Har I selv oplevet at blive kopieret, og i så fald – hvad gjorde I ved det??

   

16 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

10 TING JEG ER BANGE FOR