DESIGN BY BIRK

BOGANMELDELSE / MIT LIV SOM GEISHA

ikke-navngivet-1

Jeg ved ikke om dette indlæg er noget I gider og læse? Men jeg tænker at begynde at komme med nogle bog anmeldelser af de bøger jeg læser – hvad siger I til det? Jeg har lige færdiggjort “Mit liv som Geisha” – en super god bog.

Bogen er skrevet af Arthur Golden og er på 526 sider. Den handler om Chiyo, der som niårig bliver taget fra sine forældre og solgt til et berømt Geishahus. Man følger hendes hverdag og den hårde oplæring som Geisha, venskaber og uvenskaber opstår. Lederen af huset; Hatsumomo er dybt misundelig på Chiyo’s smukke ydre, hun har nemlig nogle helt specielle øjne. Hatsumomo er ond imod Chiyo og gør en masse ting for at gøre livet surt for hende. Hatsumomos rival; Mameha, tager senere Chiyo til sig og her begynder hendes udvikling til at blive den berømte geisha: Sayuri. Sayuri har forhold til nogle forskellige mænd, og er inderst inde hemmeligt forelsket i en mand hun ikke kan få.

Den er skrevet på en helt særlig måde, som både er humorisk og indlevende. Jeg synes, at det er en meget spændende og interessant bog – der 100% er værd at læse! Bogen er også filmatiseret og jeg skal helt klart have den set, selvom jeg sikkert bliver skuffet ;–) Har I læst bogen eller set filmen?

10 kommentarer

 • Jeg har faktisk aldrig hverken set eller læst den. Men det kunne da være, at jeg skulle prøve at kaste mig ud i det på et tidspunkt, nu hvor jeg hører så meget godt om den 🙂
  Hav en lækker søndag!
  Kram,

  http://nikkilund.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh det min absolutte ynglingsfilm, den er SÅ god. Jeg har tilgængæld ikke læst bogen, men det er klart på min to-do liste engang ungerne er store nok til at give mig ro til at læse 😀 Bliver spændene at se om bogen så er dårlig fordi jeg har set filmen, eller om filmen bliver dårlig når jeg har læst bogen – hvem ved ?

  Frk. Spidsfugl / http://www.tumlingogtvillinger.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har hverken set eller læst den, men synes det er en superfin idé med boganmeldelser – det kan jo være man bliver inspireret og får lyst til at læse den bog du anbefaler 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birna Lambaa

  Den bog har været min yndlings siden ca 2003, og elsker også filmen!:)
  Og boganmeldelser er helt på sin plads, i hvert fald til en læsehest som mig, der er faldet lidt ud af læserytmen. Glæder mig til flere anmeldelser og inspiration til gode bøger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Boganmelder er altid godt 🙂
  Jeg har ikke selv læst den, eller set filmen, men har hørt om den og det har kun været positivt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DESIGN BY BIRK