DESIGN BY BIRK

BOGANMELDELSE / MIT LIV SOM GEISHA

ikke-navngivet-1

Jeg ved ikke om dette indlæg er noget I gider og læse? Men jeg tænker at begynde at komme med nogle bog anmeldelser af de bøger jeg læser – hvad siger I til det? Jeg har lige færdiggjort “Mit liv som Geisha” – en super god bog.

Bogen er skrevet af Arthur Golden og er på 526 sider. Den handler om Chiyo, der som niårig bliver taget fra sine forældre og solgt til et berømt Geishahus. Man følger hendes hverdag og den hårde oplæring som Geisha, venskaber og uvenskaber opstår. Lederen af huset; Hatsumomo er dybt misundelig på Chiyo’s smukke ydre, hun har nemlig nogle helt specielle øjne. Hatsumomo er ond imod Chiyo og gør en masse ting for at gøre livet surt for hende. Hatsumomos rival; Mameha, tager senere Chiyo til sig og her begynder hendes udvikling til at blive den berømte geisha: Sayuri. Sayuri har forhold til nogle forskellige mænd, og er inderst inde hemmeligt forelsket i en mand hun ikke kan få.

Den er skrevet på en helt særlig måde, som både er humorisk og indlevende. Jeg synes, at det er en meget spændende og interessant bog – der 100% er værd at læse! Bogen er også filmatiseret og jeg skal helt klart have den set, selvom jeg sikkert bliver skuffet ;–) Har I læst bogen eller set filmen?

   

10 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DESIGN BY BIRK