SUMOPIX // FOTO PÅ LÆRRED

EBAY GUIDE

dsc_0161

Jeg er blevet spurgt af Marie Louise om jeg ikke ville lave en lille ebay guide, så det har jeg forsøgt! Jeg er kæmpe fan af ebay, fordi det er enormt billigt at handle der, det er sikkert og nemt. Jeg køber ofte på ebay som I også kan se på billederne hvor jeg har udvalgt lidt af de ting jeg har købt. Nu til ebay guiden:

1. Opret en ebay konto (det er helt gratis). Alt betaling foregår over pay-pal, så der skal du også oprette en bruger, hvor du bl.a. skal indtaste dine kontooplysninger. Når du så køber varer på ebay slipper du for at skrive konto nummer osv. ned hver gang du købet noget, idet at man bruger paypal som betalings metode.  Man skal bare være logget ind. Så nu er det bare at shoppe løs ;–)

2. Når du så skal til at finde rundt i ebay er det er ret vigtig at når du søger på noget, at bruge en masse tillægsord. På den måde får du en mere specifik søgning og bedre resultater. Jeg plejer også at sætte flueben i “buy-it-now” og “new” dermed ved jeg at de varer jeg kigger på er nye og nogle jeg kan købe. Man kan nemlig også byde på ting derinde. Det har jeg dog aldrig kastet mig ud i.

3. Forvent ikke at dine varer kommer med det samme. Jeg bestiller oftes fra Kina og der kan altså godt gå op til 1-2 måneder før varene lander i postkassen. Hvis du derimod køber fra fra England går der omkring 4 dage. Nogle gange kan man også være heldig at der kun går en uge fra man har købt varer fra Kina til de er hos en selv.

4. Told! Du skal ikke betale told hvis du handler indenfor EU. Hvis du køber varer udenfor EU kan du risikere at skulle betale told. Det er dog kun muligt hvis du køber ind for over 80 kroner. Jeg har aldrig købt varer for over 80 kroner idet jeg ikke tør tage chancen med told. Men som sagt er ebay vildt billigt, så det er intet problem at finde lækre sager til under 80 kroner.

5. Hvis der skulle opstå problemer med sælger der sender forkerte varer osv. plejer de at være søde til at finde et krompromis. Jeg har oplevet at få tilsendt en forkert top, hvorefter jeg kontaktede sælger og forklarede situationen og sælger sendte den rigtige model med det samme. Jeg har også oplevet at en vare ikke levede op til beskrivelsen på ebay hvor jeg så fik nogle penge retur som kompensation. Ebay sælgere er generelt meget søde og man kan til hver en tid kontakte dem. Hvis sælger ikke er til villig til at løse eventuelle problemer kan man åbne en “ebay case”.

6. Når du køber tøj fra Kina er det værd at bemærke at kineserne har meeeeget små størrelser, derfor er det en god idé altid at bestille sit tøj én størrelse større, end man normalt bruger.

7. Og til sidst, pas på du ikke bliver afhængig af ebay – det er jeg blevet, hæh.

Jeg håber at I kunne bruge denne guide til noget, ellers er I selvfølgelig altid meget velkomne til at spørge mig, hvis der er noget I skulle være i tvivl om.

 

   

22 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

SUMOPIX // FOTO PÅ LÆRRED